Greenpeace: ‘Ecoembes menteix sobre el reciclatge’

Ecoembes, la societat anònima que agrupa les principals envasadores i distribuïdores de l’estat, amb 12.000 companyies i grans multinacionals vinculades al sector del plàstic i de les grans superfícies, a més de responsable de la gestió d’envasos domèstics, amb prou feines recicla un 25% dels envasos que genera.

Així ho ha fet públic Greenpeace en un estudi on denuncia que Ecoembes menteix quan afirma que es reciclen el 78% dels residus plàstics, i assegura que la gran majoria d’aquestes deixalles acaben anat a parar als abocadors o a tercers països.

Al De Far a Far hem analitzat els detalls  d’aquest estudi de Greenpeace -una recerca que segons els seus promotors evidencia el fiasco de la gestió d’envasos a Espanya- i hem indagat en el perquè d’aquest desfàs de xifres entre la indústria i els ecologistes. Per fer-ho, n’hem parlat amb  Julio Barea, Doctor en Geologia, responsable de la Campanya ECOEMBES Greenpeace i autor de l’Informe, que s’ha mostrat molt dur i contundent en relació amb els interessos i l’actuació de l’esmentada empresa.

About Author

Comments are closed.

background