TOP

Grups reduïts per participar en el World Clean Up Day d’aquest dissabte

Aquest dissabte 19 de setembre se celebra el World Clean Up Day 2020, que per mor de la pandèmia enguany se celebrarà a Formentera amb múltiples microneteges, on cada persona pot participar de manera individual o al costat d’altres en un grup màxim de 10 persones.
Des de l’àrea de Medi Ambient i Plastic Free es convida a participar la població formenterera mantenint les recomanacions per l’actual situació de la covid-19: l’ús de màscares i guants; mantenir la distància de seguretat; i un màxim de 10 persones per neteja.

Material gratuït
La jornada començarà a les 9 hores i finalitzarà a les 17 hores. Es recomana dipositar les bosses als contenidors més propers. Així mateix, totes les persones que vulguin participar i necessitin material (bosses, guants) poden passar per Medi Ambient (carrer de Mallorca 15, Sant Ferran) de dilluns a divendres de 9.00 a 14.00 hores.
Des de Plastic Free i l’àrea de Medi Ambient recorden que els residus com cigarrets, tela i fusta, es dipositen al contenidor de residus ordinari. A més, indiquen que per calcular la quantitat total recollida, es pot prendre nota del nombre i grandària dels contenidors (per exemple, tres poals de 10 litres o dos sacs d’escombraries de 30 litres). Aquesta informació sobre la tipologia i la quantitat de residus que es recullin es pot enviar a globalchangeibiza@gmail.com. Els participants poden pujar a les xarxes la neteja realitzada amb els hashtags #worldcleanupday #plasticfreeformentera #formenteraillaneta

La contaminació dels dispositius electrònics
El WCUD 2020 també convida a eliminar les deixalles virtuals i digitals i fer una neteja dels dispositius electrònics. La petjada de carboni d’internet i els sistemes que li donen suport representen aproximadament el 3,7% de les emissions globals de gasos d’efecte hivernacle, que és similar a la quantitat produïda globalment per la indústria de les aerolínies.

Compartir

PROGRAMES