TOP
GxF considera que el Decret, tal com està, contribueix a convertir Formentera en una atracció turística d’un dia i afavoreix la saturació del Parc Natural i del port.

GxF al·lega al decret de transport marítim i reclama respecte pels drets del poble formenterer

Gent per Formentera ha presentat un document amb al·legacions, observacions i propostes amb relació al Decret de transport marítim del Govern balear, ja que, en el seu parer, el seu esborrany “no limita l’excés de trajectes entre Formentera i Eivissa, ni tampoc el nombre d’excursions d’un dia cap a la nostra illa”.

D’altra banda, des de la formació insularista es considera que el Decret, “tal com proposa l’esborrany al qual es presenten al·legacions, contribueix a convertir Formentera en una atracció turística d’un dia i afavoreix la saturació del Parc Natural i del port”.

A més, des de GxF apunten que en matèria de transport marítim, Formentera fa 12 anys que sol·licita al Govern balear una solució en quatre àmbits bàsics: garantir una barca a primera i darrera hora del dia, posar límit a les excursions marítimes, impedir que surtin i arribin barques a la mateixa hora i reduir de manera efectiva els atracaments i les freqüències d’embarcacions de línia regular i d’excursions.

La regulació de totes aquestes circumstàncies depèn d’administracions estatals i autonòmiques (Ministeri de Forment, Conselleries de Mobilitat i Medi Ambient del Govern balear, i l’Autoritat Portuària de les Illes Balears), que, ara com ara, “12 anys després de l’aprovació de la Llei de Transport Marítim, no han trobat la manera de posar-se d’acord i resoldre de manera definitiva i estructural totes aquestes qüestions de les quals depèn no sols l’economia de la nostra illa, sinó la nostra mateixa supervivència” subratllen des d’aquest partit.

A tall de conclusió, des de GxF es considera que “en una situació d’emergència climàtica, no podem fer passes enrere, i insistim en la necessitat que qualsevol decisió que es prengui relacionada amb el port de Formentera i el nostre transport marítim s’ha d’adaptar a les necessitats de la nostra població i a la volta a la capacitat de càrrega de l’illa. La conservació i protecció del nostre entorn natural no només garanteixen el nostre benestar i la nostra salut, sinó que són imprescindibles com un poble responsable, per diferenciar-nos com a destinació i per fer perdurable la nostra economia i el nostre futur”.

Des d’aquesta formació es destaca que “en els darrers anys, són moltes les qüestions que han requerit valentia, com per exemple la reducció i regulació del nombre de vehicles a Formentera. Però no només al passat, sinó que també al present i al futur són moltes les qüestions que fan necessàries polítiques valentes amb respecte cap a què demana la societat. Aquest decret i la regulació de tot el nostre entorn marítim és una d’elles, i és per aquest motiu que, com a GxF, demanem que es trobin de manera urgent les solucions necessàries als reptes plantejats i que es faci tenint en compte la vital importància d’aquest decret per Formentera”.

Finalment, des de Gent per Formentera es reclama “valentia i fermesa per aprovar un Decret que d’una vegada per totes solucioni els problemes i respecti els drets del poble de Formentera”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES