TOP

GxF aplaudeix que el Govern impulsi el sistema de dipòsit, devolució i retorn d’envasos a Formentera

Gent per Formentera ha emès un comunicat en què celebra que “els pressupostos de la conselleria [balear] de Medi Ambient i Territori, encapçalada per Miquel Mir, recolliran pel 2021 una partida de 500.000 € per implementar un sistema pilot de dipòsit, devolució i retorn d’envasos reutilitzables i d’un sol ús a Formentera”.
Segons el partit insularista, “es tracta d’un sistema pioner a les Illes i amb poques experiències a altres comunitats autònomes. Aquest sistema està implantat a països europeus i s’ha demostrat que és un sistema més eficient, ecològic i econòmic que l’actual basat en els contenidors. Els països europeus que el tenen implantat registren xifres de recuperació d’entre el 80-95% dels envasos”.
El comunicat indica que “aquesta prova pilot d’una durada de dos anys és possible a Formentera pel desplegament de la Llei de Residus autonòmica de 2019, pionera a tot l’Estat, amb l’entrada en vigor de la prohibició dels productes d’un sol ús, i que ja preveia una prova pilot d’una durada mínima d’un any a una illa balear”.

Formentera, pionera en la gestió de residus
El Pla director de Residus de Formentera va ser, segons destaca GxF, “el primer a ser aprovat a les Balears adaptat als objectius de la recent Llei i amb l’objectiu de reduir i tendir cap al residu zero”. Per aquest motiu, segueix la formació insularista, “Formentera tornarà a ser capdavantera en impulsar sistemes cap a la reducció, la reutilització i l’economia circular”.
A més des de GxF s’anima “a la conselleria del Govern junt amb el Consell de Formentera a implantar durant el 2021 el projecte pilot de dipòsit, devolució i retorn d’envasos reutilitzables i d’un sol ús a Formentera” i valora “molt positivament la feina prèvia feta en polítiques de gestió de residus a la nostra illa, que ens posa en una posició idònia, per experiència i compromís, per acollir aquest pla pilot tan esperat”.

Compartir

PROGRAMES