TOP
Instantània de la festa finançada amb l’Impost de Turisme Sostenible a Mallorca. Foto: Manu Mielnezuk

GxF rebutja que el Govern hagi destinat 580.000 € de l’Impost de Turisme Sostenible a una festa musical

Arran de la celebració divendres passat a Palma de la festa Los 40 Music Awards, Gent per Formentera lamenta el silenci de la Presidenta Francina Armengol sobre la destinació de quasi 600.000 € a aquest esdeveniment musical privat amb fons de l’Impost de Turisme Sostenible (ITS) i exigeix que es convoqui novament d’urgència a la Comissió d’Impuls del Turisme Sostenible, es donin les pertinents explicacions i, sobretot, s’acordi la destinació d’aquest impost a mesures, projectes i activitats amb la finalitat darrera de compensar l’impacte mediambiental i social de les illes.

Finalitats de l’ITS
Des de GxF es recorda que l’Impost de Turisme Sostenible és, segons la definició que fa el mateix Govern balear a la seva web, “una taxa que s’aplica a qualsevol persona que fa ús dels allotjaments turístics de les Illes Balears. Gràcies a aquesta, és possible invertir en projectes mediambientals i culturals, en investigació, en la millora de les condicions socials dels habitants de les illes, en aconseguir la plena sostenibilitat de la destinació i proporcionar un millor entorn i serveis tant pels nostres visitants com pels residents.” I que la seva finalitat és la “de compensar l’impacte territorial i mediambiental del turisme a Formentera, Eivissa, Menorca i Mallorca” amb projectes mediambientals, de turisme sostenible, de patrimoni històric, de recerca científica, de millora social, etc.

Perversió de l’impost
Des de la formació insularista es considera que cap de les finalitats a les quals hauria d’estar destinat l’ITS correspon a l’ús que se n’ha fet, i que el patrocini de Los 40 Music Awards no està justificat i perverteix l’objecte d’aquest impost, ja que aquest esdeveniment suposa “la promoció de les illes de manera indiscriminada sense cap mena d’atenció o sensibilització dels nostres visitants cap a la sostenibilitat”.
D’altra banda, celebren que Formentera es negués a participar i a invertir sous públics en aquest esdeveniment i lamenten que, una vegada més, “la promoció que es fa des del Govern balear per a totes les illes no sigui consensuada ni efectiva per a Formentera, ni en el que respecta a les dates en què es realitza ni per qüestions de model turístic”.
Així mateix, GxF rebutja les explicacions del portaveu del Govern i conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, que ha defensat aquest patrocini per raons de desestacionalització turística i reactivació econòmica per pal·liar els efectes de la crisi econòmica provocada per la covid.

Compartir

Comentaris (1)

  • Pedro Galli

    Es lo que tiene el estatismo (PP-PSOE): no hay control del contribuyente de a dónde terminan sus tributos. “Todo poder tiende a corromper, y el poder absoluto corrompe absolutamente”. ​Lord Acton (1834-1902). A menor Estado, menos corrupción.

Ho sentim, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.

PROGRAMES