TOP
Foto de la nova executiva de GxF, amb Sònia Cardona al mig.

GxF: Sònia Cardona lidera una nova executiva amb un 35% de renovació

Sònia Cardona Ferrer ha set proclamada la nova secretària general de Gent per Formentera (GxF) en l’assemblea extraordinària que la formació insularista ha celebrat aquest migdia a la seva seu de Sant Ferran. Cardona, amb una dilatada experiència política després de ser consellera de Cultura, Educació i Patrimoni durant dues legislatures (2007-15) i de Participació Ciutadana en una altra (2015-19), ha encapçalat l’única candidatura presentada al procés, engegat ja fa un mes, per a l’elecció de la nova executiva insular.
La candidatura de Cardona, de 49 anys, llicenciada en Antropologia i mare de tres fills, ha obtingut l’adhesió majoritària de la militància present i dels vots delegats, amb el 97% dels sufragis emesos: 72 suports, 1 abstenció i 1 vot en contra, d’un total de 164 militants.

Les cares noves
El nou equip liderat per Cardona, membre fundadora de GxF i fins ara secretaria d’organització del partit, assumeix “el repte apassionant de liderar la primera força política de la nostra illa” i “vol compaginar l’experiència i la renovació”, segons el comunicat del partit, que concreta les sis noves incorporacions, és a dir, el 35% de la composició de l’executiva: Sara Miguel Tur, Aleida Escandell Westcott, Helena Costa Juan, Joan Marí Mayans, Marina Mayans Mari i Juan Escandell Mayans. Al final d’aquest article podeu consultar tots els càrrecs de la nova executiva de GxF.

L’assemblea ha tengut lloc a la seu del partit a Sant Ferran.

Cardona ha destacat que “en moments de fortes transformacions socials, la política ha d’analitzar i llegir bé els canvis, per potenciar els positius i proposar mesures correctores per als que ens allunyen d’allò que desitjam com a societat i, amb aquesta renovació, el partit es prepara amb il·lusió i força per encarar els reptes del present i del futur”. La nova secretària general ha afegit que “treballarem per l’illa que volem, una Formentera més justa i equitativa, una illa autèntica, acollidora i cohesionada i amb oportunitats per a tothom, per viure una vida plena i digna”.

Agraïment a Labrador i programa per a les eleccions de 2023
L’assemblea ha començat amb l’informe de gestió de l’executiva sortint, liderada per Susana Labrador, que ha rebut “un emotiu agraïment”, i ha continuat amb “el debat sobre el programa de la nova candidatura”, segons el comunicat. La nota, assenyala que “l’horitzontalitat i proximitat han estat senyes d’identitat de Gent per Formentera i la nova executiva s’ha compromès a apropar i obrir el partit a la ciutadania de Formentera”. El text indica que la “contribució [de GxF] com a formació política, a curt termini, ha de ser dissenyar la proposta programàtica per al nou cicle electoral, idònia pels reptes antics i nous als quals s’enfronta Formentera”.
Segons el comunicat, GxF és “un partit insularista perquè defensam l’interès general de Formentera. Amb la nostra acció política, feim valer el nostre autogovern, l’enfortim i contribuïm a fer que els centres de decisió que ens afecten, per allunyats que estiguin, els arribi la nostra opinió. Gent per Formentera és un partit arrelat al territori que ha demostrat que pot liderar propostes polítiques valentes i innovadores i que no cedirà davant les pressions ni ofensives d’interessos especulatius”. La nota agrega que “la nostra ferma voluntat és contribuir a fer que l’agenda política de Formentera camini cap a un model d’illa sostenible socialment i mediambiental”.

L’executiva de GxF que ha rebut el suport de la militància en les eleccions internes d’avui, 5 de novembre, té la següent composició.

Presidència d’honor: Jaume Ferrer Ribas
Presidència: Susana Labrador Manchado
Secretaria general: Sònia Cardona Ferrer
Secretaria d’organització: Rafael González Ribas
Secretaria: Raquel González Cardona
Vicesecretaria: Sara Miguel Tur
Tresoreria: Bartomeu Escandell Tur
Secretaria de polítiques socials, cultura, educació i esports: Vanessa Parellada Torres
Secretaria de territori, medi ambient i mobilitat: Aleida Escandell Westcott
Secretaria de promoció econòmica i turisme. Helena Costa Juan
Secretaria d’acció política: Joan Marí Mayans
Vocals: Alejandra Ferrer Kirschbaum, Antoni Campillo Mari, Marina Mayans Marí, Silvia Tur Ribas, Jordi Vidal Marí, Joan Escandell Mayans.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES