TOP
Restes de poda al centre de gestió de residus des Cap.

Incendi controlat al centre de gestió de residus des Cap

Avui s’ha declarat un incendi al centre de gestió de residus des Cap que ha afectat aproximadament uns 100 m² de restes de poda, en una part del recinte propera a les penyes. Al migdia l’olor a cremat es podia notar des de diversos punts des Cap, segons han fet saber a Ràdio Illa vesins de la zona.
Els bombers han rebut l’avís a les 13.56 h i han arribat al lloc de l’emergència a les 14.08 h. Han actuat tres bombers amb dos camions autobomba i a les 15.57 h han donat l’incendi per controlat, segons informa el Consell. La Guàrdia Civil també ha acudit al lloc dels fets. Treballadors del centre de gestió de residus s’han quedat vigilant la superfície calcinada per evitar que les flames es reactivassin.
Tot i que des del Consell s’ha indicat que encara no s’han determinat les causes del foc, fonts pròximes al succés han assenyalat que l’intens vent de Llebeig (sud-oest) que ha afectat Formentera les darreres hores podria haver contribuït a generar l’incendi. L’espai afectat està molt exposat a aquest vent i al costat del material calcinat hi ha les restes de poda que es van cremar de forma controlada abans de l’1 de maig. D’aquesta manera, és possible que el vent hagi revifat les brases del material cremat fa setmanes i que aquestes hagin acabat calant en les restes de poda sense cremar que hi havia al costat.

Compartir

PROGRAMES