Inici de la campanya de vacunació de la grip

Dilluns vinent, 19 d’octubre, s’inicia la campanya de vacunació de la grip per a la població general a Balears. A Formentera, les vacunacions es duran a terme al Centre de Salut que comparteix espai amb l’Hospital. Cal demanar cita al telèfon 902 079 079 o bé al 971 43 70 79.
La campanya es dirigeix ​​a les persones majors de 65 anys, a les persones amb malalties cròniques o immunodepressió, a les dones embarassades i mares d’infants menors de mig any, als infants amb factors de risc o prematurs d’entre 6 i 24 mesos i al personal sanitari, sociosanitari i de serveis essencials.

Evitar una sobrecàrrega assistencial als centres de salut i hospitals
Enguany la campanya, que s’estendrà fins al 4 de desembre, s’ha avançat en coincidir amb la pandèmia de covid. Aquesta coincidència a fet que aquest 2020, Salut hagi adquirit 180.000 dosis, un augment del 37% respecte a l’anterior exercici.
Fins ara, la vacunació de la grip s’iniciava el mes de novembre a la nostra comunitat, ja que la vacuna ofereix una immunitat d’uns sis mesos. Enguany, però, ha imperat el fet d’evitar complicacions sanitàries a l’hivern per la coincidència de la pandèmia per coronavirus i l’habitual epidèmia de grip, ja que la circulació de tots dos virus pot augmentar el perill en els grups de risc per als quals aquestes malalties poden ser especialment nocives i, a més, comportar una pujada del nombre de consultes en els centres de salut i hospitals.

About Author

background