TOP
El nou curs s’ha iniciat avui. CIF

Inici de les escoletes amb gratuïtat per a tercer d’infantil i matrícules de franc

Avui s’ha iniciat el curs 2022-2023 a les escoletes de Formentera. En total, han començat 34 infants de 0 a 3 anys a l’escoleta de Sant Ferran i 84 a la de Sa Miranda. La llista d’espera ha quedat buida dins el període ordinari de matriculació. Entre educadores i personal de suport i direcció fan feina 23 professionals als centres. També cal destacar la tasca del personal de cuina i neteja.

Gratuïtat de la matrícula
La consellera d’Educació i Cultura, Susana Labrador, ha explicat que enguany, com a mesura especial, es bonificarà la quota de la matrícula anual de 70 euros per a tot l’alumnat de les escoletes del Consell per al curs 2022-2023. A més, per als alumnes de tercer d’educació infantil el servei serà de franc dins de l’horari escolar de 9 h a 12.30 h. El preu de l’escola matinera, menjador i descans es continuarà abonant per part de les famílies.

Labrador ha apuntat que “amb l’objectiu d’ajudar totes les famílies, estam treballant per modificar l’ordenança per reduir una part de la quota de servei d’escoleta de 9 h a 12.30 h, també per als alumnes de primer i segon d’educació infantil”. La data de l’entrada en vigor d’aquesta ajuda encara està pendent del tràmit de modificació de l’ordenança.

D’altra banda, es mantenen les bonificacions i exempcions previstes a l’ordenança de les escoletes i s’inclourà el 30% de bonificació a les famílies monoparentals, com ja es fa per a les famílies nombroses.

La consellera ha destacat “el gran esforç pressupostari que ha de fer el Consell per oferir aquest servei, pel qual hem apostat des d’un primer moment, ja que el consideram prioritari per les famílies”. Així mateix, se seguirà demanant major suport financer als governs balear i central perquè la gratuïtat es faci extensiva a tots els nivells del primer cicle de l’etapa infantil.

Horari i serveis
L’horari dels centres és de 7.30 h a 16 h. En aquest horari s’inclou l’escoleta matinera, l’escolarització general, el servei de menjador i el descans.

Feines de manteniment
Durant aquesta primera quinzena de setembre s’han fet feines de manteniment i millora per empreses subcontractades pel Consell i el personal de la Brigada, que depèn de l’àrea de Serveis Insulars.

Escoleta de Sa Miranda:
A l’escoleta Sa Miranda, s’ha substituït la gespa del pati principal, s’han netejat i sanejat d’humitat diverses zones del centre, s’han reparat i pintat els espais interiors, la fusteria i les portes, entre d’altres. També s’ha instal·lat un aparcament de bicicletes, noves prestatgeries, i s’han fet feines de neteja i reparació a l’exterior.

Escoleta de Sant Ferran:
S’han instal·lat tendals als patis exteriors i punts d’aigua als patis.
Per la seva part, l’equip d’educadores ha posat a punt les aules i el centre per donar la benvinguda al nou curs escolar i acollir de la millor manera possible els infants “en una de les etapes educatives més importants de la vida, pilar base del seu futur”, segons ha assegurat Labrador, que ha agraït “la gran feina que fa l’equip de les escoletes” i ha desitjat tant a les treballadores com als alumnes “un bon i feliç curs”.

 

Compartir

PROGRAMES