TOP
Alguns dels migrants durant la seva detenció. Diario de Ibiza

Interceptats 27 migrants arribats en una barca as Caló

Una barca amb 27 persones migrants d’origen magribí, 26 homes i una dona, han desembarcat aquest migdia a la zona de ses platgetes des Caló pels volts de les 12.30 h, segons indica la Delegació del Govern.

 

Els migrants, que estaven en aparent bon estat de salut, han set albirats encara a la mar per una embarcació de pesca i detinguts per efectius de la Guàrdia Civil i la Policia Local un cop a terra, essent traslladats a la caserna de l’institut armat.

Des de principis d’any s’ha detectat l’arribada de sis embarcacions a Formentera, comptant la que ha recalat en les darreres hores a la costa des Caló. En total són 82 les persones que han set arrestades per arribada irregular des de l’1 de gener.

Barca arribada aquest migdia. Diario de Ibiza

 

Traslladats a Eivissa
Atès el protocol que habitualment s’aplica en aquests casos, una volta els migrants són traslladats a Eivissa, han de passar un control sanitari i una primera assistència per part de Creu Roja.

Després quedaran sota la custòdia de la Policia Nacional, que té un termini màxim de 72 h per tramitar el seu expedient de devolució. Posteriorment, se sotmetran a proves covid els migrants que presentin símptomes compatibles amb la malaltia i, una volta hagin obtingut un resultat negatiu o hagin guardat el preceptiu confinament, podrien quedar en llibertat amb l’obligació d’abandonar el país o ser ingressats en un Centre d’Internament d’Estrangers (CIE), des d’on es procediria a la seva repatriació.

 

Sis barques en el que duem de jornada
Fins ara, la barca arribada a la nostra illa és la sisena del dia detectada a Balears.

A les 07.30 h s’ha produït l’entrada irregular d’una embarcació amb 17 persones al port de la Colònia de Sant Jordi, en el municipi mallorquí de Ses Salines. Quatre dels disset migrants són dones.

Al voltant de les 7.55 h, han set detectades altres 18 persones d’origen magribí a la platja de Can Curt, també a la Colònia de Sant Jordi.

Cap a les 11.10 h han set interceptades en aigües de Mallorca altres 14 persones d’origen magribí per part del Servei Marítim de la Guàrdia Civil i Salvament Marítim. L’embarcació havia estat detectada prèviament pel Sistema Integrat de Vigilància Exterior (SIVE).

Prèviament, la Guàrdia Civil havia interceptat aquesta matinada dues barques amb 37 persones a bord al sud de Cabrera, totes dues detectades també pel SIVE.

Compartir

PROGRAMES