TOP
Imatge d’arxiu d’una barca de petita eslora arribada a Formentera.

Interceptats 4 migrants prop de Migjorn

Segons informa la Delegació del Govern, la guàrdia civil va interceptar ahir dissabte a les 20.25 h una barca amb quatre migrants d’origen magrebí, tots homes, en aparent bon estat de salut. L’embarcació va ser localitzada a les aigües costaneres de la nostra illa a uns 200 metres de la platja de Migjorn.

Des de principis d’any s’ha detectat l’arribada de nou embarcacions a Formentera comptant la interceptada ahir. En total són 109 les persones supervivents que han set arrestades per arribada irregular des de l’1 de gener a les que, malauradament, cal sumar-hi tres persones mortes procedents d’una de les barques interceptades el passat 9 de juny.

Traslladats a Eivissa
Els migrants han set traslladats a Eivissa. Atès el protocol que habitualment s’aplica en aquests casos, aquests han de passar un control sanitari i una primera assistència per part de Creu Roja.

Després quedaran sota la custòdia de la Policia Nacional, que té un termini màxim de 72 h per tramitar el seu expedient de devolució.
Posteriorment, se sotmetran a proves covid els migrants que presentin símptomes compatibles amb la malaltia i, una volta hagin obtingut un resultat negatiu o hagin guardat el preceptiu confinament, podrien quedar en llibertat amb l’obligació d’abandonar el país o ser ingressats en un Centre d’Internament d’Estrangers (CIE), des d’on es procediria a la seva repatriació.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES