TOP
Jana Yern dalt del podi. SM

Jana Yern Majoral, Campiona balear infantil de salt amb cavall

La formenterera Jana Yern Majoral s’ha fet amb l’or en categoria infantil al Campionat de Balears de Salts 2022, disputat el passat cap de setmana al Club d’Equitació es Pas de Calvià.

Na Jana i n’Edi amb el diploma del campionat. SM

 

L’amazona del Club Hípic Can Savines, de catorze anys i que duu muntant des dels cinc, va disputar el campionat amb el seu cavall Edi -Eldorado IH- en la que era la seva primera participació en la competició autonòmica, si bé ja s’havia proclamat anteriorment campiona de les Pitiüses de la seva categoria i ha participat en diverses competicions a Eivissa, Mallorca i el País Valencià.

El campionat ha consistit en tres dies de competició, de divendres a diumenge, amb una prova diària en la qual s’havia de fer un recorregut de salts amb un temps màxim que no es podia excedir. Cada pal que es tirava eren quatre punts de penalització, i quatre punts també si el cavall refusava un salt. L’objectiu era acabar cada recorregut amb zero punts.


Les alçades dels salts eren 1,05 m els dos primers dies i 1,10 m la darrera jornada. SM

Na Jana va fer zero punts els tres dies, quedant primera la jornada inaugural i proclamant-se campiona el diumenge després de competir amb cinc genets més en una ronda de desempat on guanyava qui completava el recorregut més ràpidament sense tirar cap pal.

L’entrenador de na Jana, Mario Cardona, (Ambdós muntats en els seus cavalls a la fotografia), també participava al campionat acompanyat pel seu preparador, Israel Cantero, i va aconseguir el segon lloc a la categoria d’adults amb el cavall Folanda.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES