TOP
Francina Armengol i Patricia Gómez visitant una base del 061. Foto: CAIB

La base del 061 de Formentera serà permanent a partir de l’1 de juny

La consellera balear de Salut, Patricia Gómez, ha anunciat a Ràdio Illa que Formentera deixarà de ser l’única illa de les Balears sense una base permanent del 061. Gómez ha informat que està previst que enguany aquest servei d’emergències comenci a funcionar l’1 de juny i que, per primera vegada, ja no es desmantellarà després de la temporada turística. El Govern balear satisfà així una demanda històrica que Formentera ha expressat tant des del Consell com des de l’escó al Parlament autonòmic, com des dels sindicats.

La consellera ha confirmat que el servei del 061 a Formentera es mantindrà actiu en les instal·lacions provisionals del costat de l’Hospital fins que finalitzin les obres de les dependències permanents, que es preveu que s’iniciïn els pròxims mesos i que haurien d’entrar en funcionament a finals de 2023 o principis de 2024. Gómez ha concretat que aquest servei estarà disponible les 24 hores i els 365 dies de l’any i sempre comptarà amb la disponibilitat d’un metge, una infermera i un tècnic d’emergències.
El desplegament de la base del 061 a Formentera permetrà que a partir d’aquest mes de juny es puguin atendre dos emergències simultànies a l’illa, una de les reivindicacions més significatives en matèria de Salut durant els darrers anys. Així mateix, si s’hagués de respondre a una única emergència, es podrà comptar amb els professionals del 061 i no caldrà que els metges i infermeres de l’àrea d’Urgències abandonin els seus llocs de feina de l’Hospital per atendre l’assistència en ambulància.

Pressupost de 2,7 milions d’euros
La futura base permanent del 061 a Formentera té un cost de construcció de 2.771.000 euros i disposarà d’una superfície de 890 m² dividits en dues plantes connectades internament: una planta baixa, de 605 m², i la planta primera, de 285 m². A més, la infraestructura també oferirà un aparcament per a ambulàncies amb capacitat per a quatre vehicles.
Segons la informació que el Govern balear comunicà el passat març, la base comptarà amb tres recursos de guàrdia:
– Una unitat de suport vital bàsic (USVB).
– Una unitat de suport vital avançat (USVA).
– Una unitat de transport sanitari no urgent (UTSNU).
El nombre de professionals en trànsit, és a dir, presents, serà de cinc, amb possibilitats d’ampliació.

Compartir

PROGRAMES