TOP
Ambulàncies a l’Hospital de Formentera. Arxiu

USO i FS-TES denuncien que Formentera sols compta amb una ambulància per a urgències

Els sindicats USO i de tècnics d’Emergències Sanitàries (FS-TES), denuncien que a Formentera sols hi ha un recurs d’urgències amb infinitat de possibles urgències per cobrir, “si està realitzant un servei covid, entre la durada del servei, la neteja i desinfecció, s’està deixant l’illa de Formentera, almenys unes dues hores sense ambulància per a tractar altres possibles urgències o emergències ordinàries”, destaquen en una nota enviada als mitjans.
Per a aquestes dues formacions sindicals, “es ven de cara a la galeria que hi ha dos recursos disponibles les 24 hores, i no és així. Sols hi ha un equip amb 2 Tècnics en Emergències Sanitàries (TES)”.

Possibles retards en les emergències
Els representants d’USO i FS-TES expliquen a la nota que “si el servei que surt és lleu, surt l’ambulància de Suport Vital Bàsic (SVB), amb els 2 TES abans esmentats. Si surt un servei greu, parteix la mateixa dotació amb els 2 TES i es pugen en ella un equip de medicina i d’infermeria de l’hospital de Formentera”. Si durant aquest lapse de temps sorgeix una altra emergència, afirmen que “fins que no s’acabi la que s’està realitzant en aquest moment, no es podrà anar a la següent”, una situació que qualifiquen de gravíssima, ja que si s’esdevé i el següent servei es demora molt en temps, pot ser contraproduent davant una patologia greu, temps-dependent, que requereixi estabilització i trasllat urgent.

Ambulància de Transport no Assistencial
Destaquen a més des d’aquests sindicats que “a l’illa de Formentera hi ha una ambulància de Transport no Assistencial (TNA), és a dir No Urgent, que sols treballa de dilluns a divendres de 7 a 19 h. Dissabtes, diumenges i festius no hi ha aquest servei, així que quan no està operatiu, ho ha de cobrir també l’única ambulància d’urgències que té l’illa de Formentera”.
Segons les formacions sindicals, “el 80% dels serveis que realitza aquesta TNA, on només va un tècnic (TTS), ha d’activar a l’únic recurs d’urgències que hi ha a l’illa de Formentera, ja que necessita ajuda. Per tant, una vegada més Formentera es queda sense ambulància d’urgències, ja que està ajudant a l’ambulància que realitza serveis de no urgent”.

Servei les 24 hores dels 365 dies de l’any
Finalment, USO i FS-TES sol·liciten a Salut una ambulància de Suport Vital Avançat (SVA) a l’illa de Formentera que presti servei les 24 hores dels 365 dies de l’any, i també que l’ambulància TNA de transport no assistencial operi tots el dia i tot l’any, a més d’una dotació completa per a aquesta amb TTS conductor més TTS ajudant.

Compartir

Ho sentim, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.

PROGRAMES