TOP

La CNMC considera que el Decret de Transport Marítim no està ben justificat

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) considera que el Decret de Transport Marítim que preveu aprovar el Govern balear abans de les eleccions del 26 de maig i que inclou obligacions de regularitat i freqüència d’enllaços entre les Pitiüses no està suficientment justificat. La Comissió ha fet pública aquesta conclusió en un informe que havia sol·licitat el Govern balear i que assenyala diversos peròs al text normatiu.
Així, aquest organisme públic que promou i defensa el funcionament dels mercats en interès dels consumidors i de les empreses, aprecia que el Decret no aporta la informació suficient per valorar si les mesures sobre freqüències i horaris “són raonables, necessàries i proporcionades”.
En aquesta línia la Comissió proposa que “alguns requisits imposats a les navilieres com la regularitat, freqüència i capacitat dels serveis, s’haurien de justificar més en profunditat i amb estudis d’impacte”.
A més, la Comissió assenyala que “el Decret permet que els armadors es coordinin per repartir-se les condicions de prestació del servei”, per exemple, amb la primera i darrera barca entre les Pitiüses, una mesura que segons aquest organisme públic “presenta evidents riscos per a la competència”.

Compartir

PROGRAMES