TOP
Es modernitzaran 82 hectàrees corresponent a 75 regants.

La Comunitat de Regants informa que l’aigua de la bassa és segura

La Comunitat de Regants de Formentera ha informat avui als seus socis que és segur fer servir l’aigua de la bassa d’aigües depurades després que la conselleria balear d’Agricultura i el FENACORE (Federació Nacional de comunitats de regants d’Espanya) hagin anunciat que “la possible presència de material genètic del coronavirus SARS-CoV-2 en aigües residuals no depurades desapareix després del procès de depuració”.
Tant la conselleria com FENACORE assenyalen que “a més, aquesta aigua depurada, també pateix un tractament de cloració i d’exposició als raigs ultraviolats de la làmina d’aigua a la planta de regeneració que la desinfecta”. En aquest sentit cal recordar que un recent informe del CSIC afirma, d’una banda, que la “radiació ultraviolada solar” és un factor “favorable per a la inactivació dels agents patògens” i de l’altra, fa esment de la “correcta capacitat antimicrobiana del clor”.

Finalitzada la prevenció de no regar 
Recordam que dijous de la setmana passada la Comunitat de Regants decidí, com a prevenció, remetre als seus associats la recomanació de no regar amb les aigües de la bassa “en vista de la situació actual de crisi sanitària i els estudis que apunten a la possibilitat que el virus pugui passar a les aigües residuals”. Ara que ha quedat descartada aquesta possibilitat, la Comunitat de Regants ha indicat als seus socis que si volen començar a regar amb aigües depurades, ho poden sol·licitar, de manera que s’activarien els sistemes de bombeig.

Compartir

PROGRAMES