TOP

La conselleria de Salut distribueix 720 vacunes contra la grip a Formentera

Enguany la campanya començarà aquest dijous 2 de novembre i es prolongarà fins al 15 de desembre. Sota el lema “Vacuna’t, sigues més ràpid que la grip,” l’objectiu de la campanya és transmetre que la vacunació, a més d’un acte individual per a l’autoprotecció, és molt important per evitar contagiar a persones que poden tenir complicacions greus amb la grip.
Les persones interessades a vacunar-se poden cridar al telèfon de cita prèvia del Servei de Salut: 971 43 70 79.
Els col·lectius de risc són les persones més grans de 65 anys, adults i nens amb malalties cròniques, els treballadors sanitaris o de serveis essencials, els cuidadors de malalts i les dones embarassades o educadores d’escoleta, entre d’altres.
A hores d’ara ja s’han repartit 115.301 vacunes de les quals 720 es destinen a Formentera. L’any passat es vacunaren a la nostra illa 806 persones, de les que 526 eren majors de 65 anys.

Què fer si patim grip
Els pacients amb simptomatologia de la grip poden acudir a l’Hospital per ser atesos. Això sí, la grip no es cura amb medicaments, però es poden prendre mesures per mitigar-ne els símptomes: fer repòs, beure molt líquid i prendre antipirètics són les més recomanades. També han d’extremar les mesures higièniques per evitar la seva transmissió, per exemple rentar-se les mans, tapar-se la boca en tossir o procurar no reutilitzar els mocadors.
En qualsevol cas, els malalts no han de prendre antibiòtics si no és per indicació del metge.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES