La Mola inaugura una nova temporada de Cinema a la Fresca

L’àrea insular de Cultura ha presentat la tretzena edició del cicle de Cinema a la Fresca, que coptarà amb una programació amb pel·lícules d’autor en versió original. Es projectaran, durant els mesos de juliol a setembre, un total de 34 pel·lícules de nacionalitats variades, rodades entre els anys cinquanta i fins a l’actualitat. Les projeccions es duran a terme els dimarts a Sant Francesc, els dijous a Sant Ferran i els divendres a la Mola.

Programació
El Cinema a la Fresca s’inicia avui, divendres, 28 de juny a la Mola, amb la projecció de Atraco a les tres, una pel·lícula mítica del cinema espanyol, en la qual José María Forqué aconsegueix sortejar la censura de l’època, i presentar una crítica mordaç de la societat espanyola del moment, les seves mancances, misèries i jerarquització, embolicada en humor negre i amb un desenllaç melós i ingenu, molt al gust de l’època.

Sant Francesc
Dimarts 2 de juliol, dins del programa d’activitats amb motiu del dia internacional de l’orgull
LGTBIQ +, es projectarà al jardí de ses Eres Transamèrica, un film que parla de la vida d’una dona transsexual que experimenta un gir insòlit en esbrinar que abans de la seva operació de canvi de sexe va tenir un fill, un adolescent que es dedica a vagar pels carrers de Nova York. Aquest film inaugura el cicle del Cinema a la Fresca a Sant Francesc.

Sant Ferran
Dijous 4 de juliol a la plaça de l’església de Sant Ferran es projectarà Ohayo (Buenos días). La història de la relació entre diversos veïns li serveix al director japonès, Ozu, per a fer un retrat dels perills i bondats que tanca la paraula. A l’habitual ritme pausat i la bellesa dels enquadraments, s’uneix aquí un fi humor, a càrrec de dos nens que decideixen fer una vaga de silenci fins que els comprin un televisor. Simpàtica, diferent i per a tots els públics.

Cinema per tota la família
El cicle també oferirà films per als més petits. Enguany es projectaran Isla de perrosMary y la flor de la bruja i Bienvenidos a Bellville, films d’animació pensats per al públic més jove. Isla de Perros es projectarà el 18 de juliol a Sant Ferran, una nova joia de Wes Anderson rodada en stop-motion que compta amb un repartiment vocal amb Bryan CranstonEdward Norton y Bill Murray, entre d’altres. Mary y la flor de la bruja, que es podrà veure dimarts 13 d’agost, és l’adaptació de la novel·la The Little Broomstick de Mary Stewart, un conte clàssic de la literatura juvenil britànica, que explica com la jove Mary Smith s’embarca en una aventura inoblidable. Divendres 23 d’agost, es projectarà el film Bienvenidos a Bellville una sorprenent comèdia negra d’animació dirigida per Sylvain Chome.

Green book, la guanyadora de l’Òscar
Totes aquestes pel·lícules, entre les quals cal destacar també Tres anuncios en las fueras, Green book, Mi obra maestra i Un funeral de muerte, es podran veure en l’entorn obert i natural dels emplaçaments escollits (jardí de ses Eres, plaça de Sant Ferran i el pati de la Casa del Poble de la Mola). Aquests espais són «idonis per gaudir d’un cicle de cinema que, sota la direcció artística de Veronique Landy i Espai F, vol fomentar el setè art entre turistes i residents», segons ha destacat la consellera Susana Labrador.

About Author

Comments are closed.

background