TOP
Instal·lacions de la nova subestació elèctrica des Ca Marí. 7bts

La reactivació de la turbina torna a causar molèsties al veïnat des Ca Marí

Diversos veïns de la zona des Ca Marí han comunicat a Ràdio Illa el seu malestar a causa de les vibracions i remors produïdes per la turbina de la subestació elèctrica, que s’ha tornat a posar en marxa els darrers dies. Els mateixos testimonis han assegurat que la nit del passat dimarts aquesta infraestructura, que data dels anys 60 i està alimentada amb gasoil, es va apagar amb retard, ja que a les 22.15 h encara continuava encesa.

Quant a la posada en marxa de la turbina, Endesa ha confirmat a la nostra emissora que aquesta ha estat en funcionament durant tota una setmana fins ahir dimecres, per feines que ha dut a terme Red Eléctrica de España (REE).

Per la seva banda, REE ha assenyalat que la instal·lació s’ha activat durant uns dies per treballs del nou enllaç per tal de preparar la connexió del nou nivell de tensió de 132 kilovolts amb l’existent de 30 kV. Tot, amb l’objectiu de garantir el subministrament elèctric mentre es fan aquestes feines.
La companyia havia notificat prèviament als veïns que diversos treballs de manteniment als transformadors de potència 1,4 i 5, “podrien implicar la posada en funcionament de la turbina” en els períodes compresos entre el 25 i 27 de gener i entre el 30 de gener i demà divendres, 10 de febrer.

Abandonar la generació d’energia des des Ca Marí
Cal recordar que Pep Malagrava, director general d’Energia i Canvi Climàtic del Govern, va assenyalar fa tres setmanes al De Far a Far que amb la finalització de l’obra del tercer cable d’interconnexió amb Eivissa, prevista per a aquest 2023, es preveu satisfer la demanda elèctrica de Formentera, de manera que es podrà prescindir de la generació local a la nostra illa, sigui amb la turbina o amb els grups electrògens que a l’estiu s’instal·len a la subestació des Ca Marí.

Malagrava afirmà que llavors, en funció del que determini l’operador del sistema, Red Eléctrica, s’haurà de decidir si es desmantella aquesta subestació o bé es deixa com una alternativa en cas que s’esdevingui una avaria que afecti el servei dels tres cables submarins que connecten la xarxa elèctrica formenterera amb Eivissa. La subestació des Ca Marí fa anys que és motiu de denúncia per part dels veïns de la zona, que es queixen de les seves emissions de remors, vibracions i fums.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES