La regulació de l’estany des Peix, pendent de la formació de Govern a Madrid

La conselleria insular de Medi Ambient ha informat a Ràdio Illa que la regulació de l’estany des Peix està pendent de la concessió administrativa de la Demarcació de Costes i que, segons les converses mantingudes amb el personal del Ministeri de Transició Ecològica, fins que no es constitueixi un Govern a la Moncloa serà difícil desencallar el projecte.
Fonts de l’àrea de Medi Ambient han indicat que en l’anterior legislatura, després d’aconseguir el vistiplau del Govern balear, el Consell Insular sol·licità una autorització administrativa a Costes per procedir a la regulació. Si bé des del Ministeri es va suggerir que no es demanàs una autorització sinó una concessió administrativa que, en comptes de 4 anys, pot tenir validesa per 30 anys. La institució insular va instar a fer el canvi d’autorització a concessió administrativa per la via d’urgència i ara està esperant resposta.

285 embarcacions
El projecte de regulació de l’estany des Peix contempla la neteja d’aquest paratge inclòs en el Parc Natural de ses Salines i posterior instal·lació de fondejos ecològics i pantalans on puguin amarrar 285 embarcacions. Els pantalans s’instal·laran prop de l’Hostal la Savina, mentre que els fondejos ecològics es trobaran disseminats per tot l’estany menys en les zones de major concentració de vegetació de difícil recuperació.
El termini d’execució del projecte és de 45 dies i el seu cost de 652.000 euros. Aquesta despesa serà finançada amb fons de l’Impost de Turisme Sostenible de l’any 2018, per la qual cosa el projecte s’ha d’executar abans del 31 de desembre de 2020.
D’altra banda, el conseller insular de Medi Ambient, Antonio Jesús Sanz, ha indicat que encara no estan definits els criteris per assignar els amarraments a l’estany i altres aspectes del projecte i que «el millor seria portar aquests assumptes al Consell d’Entitats», tot i que no ha concretat cap calendari per fer-ho efectiu.

About Author

Comments are closed.

background