TOP
La platja de ses Illetes amb els munts de posidònia.

La retirada dels munts de posidònia, pendent de la reparació de maquinària i de la disponibilitat dels camions

El Consell de Formentera ha informat que té previst retirar els munts de fulles de posidònia morta que s’acumulen en algunes platges, com ses Illetes. Atenent les darreres informacions facilitades pel Consell, la previsió per portar a terme aquesta feina és abans del 20 de juny.

El tècnic de l’àrea insular de Medi Ambient, Javi Asensio, ha explicat a Ràdio Illa (podeu escoltar l’entrevista sencera pitjant en el reproductor) que aquests munts de posidònia segueixen a la platja en el mes de juny perquè han d’assecar-se abans de ser traslladats, si bé ha assenyalat que també hi ha altres factors que han influït en la permanència d’aquest material orgànic: la pala mecànica per operar a la platja està avariada i a l’espera de la reparació d’una peça i, a més, no hi ha disponibilitat de camions per fer els trasllats de les fulles. D’altra banda, el tècnic ha recordat que la normativa aplicable impedeix manipular la posidònia a les platges abans del 15 de maig i després del 15 de setembre.
Tan bon punt siguin retirades aquestes restes, es començarà amb el repartiment de posidònia a aquells veïns que ho sol·licitin i que vulguin emprar-la en usos tradicionals: com a amidament en els conreus, llits per al bestiar i l’aviram o com a material aïllament als sostres de les cases pageses, entre altres.
Els interessats a fer servir la posidònia retirada es poden adreçar a l’àrea de Medi Ambient per fer la petició; via instància genèrica a l’OVAC, cridant al 971 32 12 10 o enviant un correu a mediambient@conselldeformentera.cat.
El transport del material és de franc. Asensio ha declarat que es donarà prioritat als demandants que faci més temps que es troben en llista d’espera i ha avançat que és possible que enguany només es pugui servir un camió per usuari donades les condicions de dificultat logística per fer els trasllats.

Compartir

PROGRAMES