TOP
Juanjo Costa a Ràdio Illa.

La Savina: “S’eliminarà espai per a la nàutica d’esbarjo per afavorir les ‘Golondrinas”

Juanjo Costa, CEO de Marina de Formentera, explica l’escenari d’incertesa que viu aquest port esportiu, pendent d’un concurs per renovar la concessió que s’esgota el pròxim mes de maig. Tanmateix, fonts de l’Autoritat Portuària de Balears (APB) han confirmat a Ràdio Illa que s’està estudiant reduir la superfície del port esportiu de Marina de Formentera per donar cabuda a altres necessitats del port de la Savina. En aquest sentit, Costa apunta que la intenció és reubicar les barques d’excursió d’un sol dia (‘Golondrinas’) dins de la part de Marina de Formentera més propera a l’estació marítima, cosa que acabaria repercutint en una reducció significativa de l’espai destinat a la navegació esportiva.

D’altra banda, Costa també ha mostrat la seva preocupació per la situació dels xàrters nàutics, que l’estiu passat foren objecte d’imposició de centenars de butlletes per abarloar embarcacions en un mateix amarratge i que poden acabar en sanció. L’entitat portuària no ha facilitat a Ràdio Illa el número de butlletes que es van expedir l’estiu passat argumentant que, cinc mesos després, encara estan en tramitació. Ara bé, els dos ports esportius de la Savina han indicat a Ràdio Illa que en total són unes 600 les butlletes que s’han expedit.
La problemàtica de la cabuda de les embarcacions de lloguer a la Savina ha revifat els darrers temps, especialment quan és previsible que les embarcacions xàrter quedin excloses de la regulació del fondeig a l’estany des Peix, que segons els terminis anunciats pel Consell, s’ha de materialitzar abans que comenci la pròxima temporada turística.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES