La turbina des Ca Marí tornarà a funcionar tota la setmana

El Director Gral. d’Energia del Govern balear, Joan Groizard, ha confirmat a Ràdio Illa que Red Eléctrica Española impulsa unes millores en el sistema elèctric d’Eivissa que «deixen a Formentera penjada d’un fil en l’àmbit energètic». Amb la finalitat d’evitar interrupcions en el subministrament de la nostra illa, Groizard ha anunciat la posada en marxa de la turbina de la subestació des Ca Marí, des d’ahir fins al divendres 24 de novembre.

Denuncies dels veïns
L’alt càrrec del Govern ha manifestat que comparteix la «frustració» dels veïns que han de patir les molèsties de la subestació elèctrica que recordam, ha set motiu de queixes reiterades des de fa anys per part dels residents a la zona que denuncien les vibracions, les remors i els fums d’una turbina que funciona amb dièsel i data dels anys 60.

El Ministeri no respòn
Davant d’aquesta situació, Groizard ha recordat que el Ministeri d’Energia encara ha de respondre a la petició del Govern balear de què els grups electrògens funcionin al llarg de tot l’any i no només a l’estiu, el que permetria no connectar la turbina.
El director general d’Energia del Govern balear ha apuntat que la construcció del tercer enllaç elèctric entre Eivissa i Formentera posarà punt final al funcionament de la turbina. Una instal·lació que es preveu que estigui acabada a finals del 2020 o principis de 2021.

About Author

Comments are closed.

background