TOP
Treball de restauració d’una de les àmfores. Foto: MAEF

L’Ajuntament Vell acollirà les àmfores recuperades al sud del Cap de Barbaria

El Museu Arqueològic d’Eivissa i Formentera (MAEF), en col·laboració amb el Consell de Formentera, inaugura demà dimarts a les 19 hores, l’exposició temporal “Sota el mar de Formentera. Els materials ceràmics subaquàtics recuperats al sud del Cap de Barbaria”, mostra que es podrà visitar fins al dissabte 25 a l’Ajuntament Vell.

La troballa
L’estiu de l’any passat es varen recuperar fortuïtament un lot de quatre àmfores de l’època romana al sud del Cap de Barbaria. Aquestes peces excepcionals, que probablement formen part d’un derelicte enfonsat a més de 110 metres de profunditat, varen ser entregades al Consell de Formentera i traslladades al Laboratori de Conservació i Restauració del MAEF, gestionat per la Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura. A partir d’aquell moment, començà un projecte de restauració de materials ceràmics subaquàtics que es presenta en aquesta nova exposició temporal.

La recuperació del patrimoni subaquàtic
El patrimoni subaquàtic de Formentera és d’una riquesa i varietat inigualables, però alhora, fràgil i vulnerable. L’extracció de les peces del medi marí és una acció irreversible que es duu a terme sols quan és estrictament necessari per a la conservació i es disposa dels mitjans tècnics i humans adequats. Cal remarcar que aquesta tasca l’han de fer arqueòlegs i restauradors amb formació específica, ja que les tècniques emprades difereixen de les terrestres.

Recreació d’un laboratori
En el muntatge d’aquesta exposició, el MAEF ha volgut recrear part d’un laboratori de restauració arqueològic en ple procés de tractament de peces subaquàtiques, per així reflectir el recorregut d’aquestes peces des del fons del mar fins a les vitrines del museu.
L’exposició es podrà visitar els dilluns de 19 a 21 h, i de dimarts a dissabte entre les 11 i les 14 i les 19 i les 21 h. Els diumenges romandrà tancada.

Compartir

PROGRAMES