TOP
El Govern balear dóna compliment als criteris del Ministeri d’Educació.

L’alumnat d’ESO podrà passar de curs sense un límit de suspesos

El nombre d’assignatures suspeses en l’Educació Secundària Obligatòria (ESO) deixa de ser el criteri fonamental per a passar de curs, segons ha informat el Govern balear, que ha donat compliment als criteris establerts pel Ministeri d’Educació. Aquesta mesura respon a la nova organització del sistema educatiu amb motiu de la pandèmia. Cal esmentar que fins ara hi havia certes limitacions per a passar de curs a partir dels dos o tres suspesos, mentre que amb quatre suspesos es repetia el curs de totes totes. Està previst que al llarg d’aquesta setmana es publiquin les instruccions per a educació Primària i per a Batxillerat.

No es tracta d’un “aprovat general”
El Govern aclareix que aquests nous criteris a l’ESO en “cap cas suposen un aprovat general”, perquè “per a la promoció i titulació es requereix que l’equip docent, de manera col·legiada, estableixi uns criteris de promoció fonamentats en la progressió de l’alumnat i en la consecució dels objectius generals de l’etapa i el desenvolupament de les competències clau. A més, s’haurà de tenir en compte la maduresa de l’alumne i la possibilitat de continuar els seus estudis”.
Així mateix des de la conselleria d’Educació s’assenyala que aquest canvi de criteri representa una “mostra de la confiança en els equips docents per prendre les millors decisions per als seus alumnes, de forma col·legiada i no com una simple suma de decisions individuals sobre el nombre de matèries suspeses”.

Compartir

Ho sentim, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.

PROGRAMES