TOP
Dra. Mª Rocío de Haro Beltrán. ASEF

L’Àrea de Salut pitiüsa recupera la cinquena oncòloga

L’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera ha sumat a la plantilla d’Oncologia mèdica una nova oncòloga, la Dra. Mª Rocío de Haro Beltrán procedent de l’Hospital General d’Elda a Alacant. Amb la incorporació de la Dra. de Haro la plantilla del servei d’Oncologia mèdica torna a estar formada per cinc oncòlegs, després de la marxa del Dr. Julio Linares a l’inici de l’any per a dedicar-se a la recerca.
La Dra. de Haro va estudiar Medicina en la Universitat de Granada i va fer l’especialitat en Oncologia mèdica a l’Hospital Universitari Reina Sofía de Córdoba. A més, la nova especialista en Oncologia mèdica és Màster en Recerca Biomèdica Translacional per la Universitat de Còrdova.

2023: un únic oncòleg
La plantilla al juny de 2023 estava ocupada per un únic oncòleg, el Dr. Carlos Rodríguez Franco, cap del servei, i es comptava amb el suport dels serveis d’Oncologia mèdica dels Hospitals universitaris Són Espases i Són Llàtzer, mitjançant el desplaçament d’i la col·laboració del Servei de Medicina interna de l’Hospital Can Misses per a l’atenció al pacient oncològic.
A l’octubre del 2023, i després d’aprovar-se la declaració de molt difícil cobertura per part del Govern dels Illes Balears, va començar la recomposició de l’equip amb la incorporació del Dr. Urbicio Pérez, un mes més tard, al novembre, aterrava la Dra. Blanca Sánchez Lafuente i un mes després es contractava amb plaça fixa el Dr. Diego Iglesias, per a finalitzar amb la incorporació del Dr. Julio Linares al juliol de 2024.
D’aquesta manera, en complir el primer any de la nova direcció de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera, el Servei d’Oncologia mèdica experimenta una profunda transformació i passa d’un únic oncòleg en actiu, a tenir a cinc especialistes en plantilla.

Autoritzada l’ampliació de la plantilla a sis oncòlegs
La marxa del Dr. Julio Linares a l’inici de l’any per a dedicar-se a la recerca i una reducció de jornada intermitent per paternitat, en períodes de quinze dies, d’un altre dels oncòlegs ha fet que s’adeqüi de nou la plantilla a les necessitats actuals i el Servei de Salut de les Illes Balears hagi autoritzat la sisena plaça per al Servei d’Oncologia mèdica.

Trenta consultes diàries d’oncologia mèdica durant 2025
El Servei d’Oncologia mèdica ha atès en el que va d’any 2.400 consultes, o el que és igual, unes trenta cites diàries entre els hospitals Can Misses i Formentera.
Els oncòlegs de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera han atès des de gener a abril, 2.137 consultes a l’Hospital Can Misses, i 138 a l’Hospital de Formentera, on es desplacen setmanalment i passen consulta els dimecres.
A més, de les consultes externes, els oncòlegs també atenen el pacient hospitalitzat en planta, s’encarreguen dels inicis de tractament a l’Hospital de Dia mèdic, i participen en els Comitès de Tumors.
De les 2.137 consultes realitzades en Can Misses, 125 van ser primeres cites i la resta han estat segones cites o successives. A l’Hospital de Formentera s’han atès en els quatre primers mesos d’aquest any quatre primeres consultes i 134 successives.
Per al gerent, Enrique Garcerán, «hem superat la marxa d’un dels oncòlegs amb una ràpida actuació i podem anunciar la recuperació de la normalitat, i no sols això, sinó el compromís del Govern d’adequar la plantilla d’Oncologia mèdica a les necessitats actuals i a la demanda assistencial. El nostre objectiu no ha estat recuperar el cinquè oncòleg, sinó contractar el sisè i fidelitzar a la plantilla, una cosa en la qual estem absolutament centrats».

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES