TOP

L’Autoritat Portuària presenta el projecte de la nova estació marítima de Formentera al port de Vila

L’APB no ha precisat els terminis per començar l’edifici, que està pressupostat en 8 milions d’euros i pel qual s’espera que hi transitin anualment uns dos milions de passatgers. Segons l’Autoritat Portuària, la terminal, de planta baixa, estarà situada a l’actual varador de reparació, al costat del Club Nàutic d’Eivissa, a uns 350 metres de l’actual estació marítima.
La terminal de Formentera estarà composta per tres mòduls independents. Un edifici en el qual s’ubicaran les taquilles, les oficines i els serveis per a passatgers, un altre que comptarà amb servei de cafeteria, i un tercer, més petit, per a usos auxiliars com informació turística o similars.
La resta de la urbanització quedarà oberta al públic i estarà dotada de zones verdes i pèrgoles per crear zones ombrejades. El pressupost d’aquesta actuació és de 4,4 milions d’euros.

D’altra banda, a la part de la mar es projecten tres pantalans i un tacó per a les barques i vaixells que realitzen el transport de mercaderies i passatgers entre les Pitiüses, amb un pressupost de 5 milions d’euros.

Obres pendents del Govern central
La primera actuació prevista serà l’octubre de 2018, quan hauria de començar la construcció de l’aparcament per a 691 places situat al soterrani de l’estació marítima de Formentera i pressupostat en 18 milions d’euros.
A més, la reforma presentada per l’Autoritat Portuària defineix els espais pel futur varador de reparació d’embarcacions, i la zona pesquera, ambdues a l’anomenat moll comercial. La reubicació de la terminal de Formentera i els altres espais depenen de la proposta de la Delimitació d’Espais i Usos Portuaris que es troba en aquests moments en fase de tramitació per part de Ports de l’Estat.
Joan Gual de Torrella, president de l’APB, ha destacat que la nova ordenació del port “compleix amb el compromís assumit al principi de legislatura de deixar la primera línia del port oberta al ciutadà” de manera que s’establirà una zona per a vianants en el tram portuari de l’avinguda de Santa Eulària, on en aquests moments el Ministeri de Medi Ambient està duent a terme unes obres per a la millora de sanejament i drenatge de la ciutat.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES