Formentera demana al Govern la instauració del 061

L’equip de govern del Consell de Formentera, a través del conseller de Benestar Social, Rafael Ramírez, ha presentat al proper ple ordinari una proposta on es demana a la conselleria de Salut del Govern de les Illes Balears que «estableixi les mesures pertinents per instaurar» una base del 061 a l’Hospital de Formentera. La proposta destaca que aquest restabliment del servei «ha d’anar coordinat amb l’obertura de fronteres i atenent els criteris de separació de pacients amb simptomatologia respiratòria».
A més de la instauració d’aquest servei del 061, la proposta sol·licita que «en cas de reprendre nivells d’activitat hospitalària a l’illa semblants als de 2019, es reprenguin els reforços de personal de l’Hospital de Formentera, sense modificació del servei 061».

«Una necessitat més enllà de reforços estiuencs»
Ramírez ha assenyalat que des del Consell són «conscients que la nova situació arran de la crisi sanitària ha de fer repensar els circuits de totes les administracions; malgrat això, el fet de disposar del servei 061 és una necessitat que va més enllà dels reforços estiuencs perquè s’ha de permetre la correcta assistència als pacients tant si presenten símptomes respiratoris com si no ho fan».
A la proposta es recorda que a la situació actual de crisi sanitària per la Covid-19 s’ha comprovat que les mesures més efectives són el distanciament social i la neteja de mans, «i per aquest motiu als centres sanitaris s’han establert circuits diferenciats per a pacients amb simptomatologia respiratòria i no respiratòria». Establir aquests circuits diferenciats es complica quan, per exemple, ha de sortir una ambulància d’urgència sanitària amb un metge i un infermer.
«El fet de disposar d’un servei diferenciat de 061, permetria que el centre sanitari disposàs de circuits diferenciats per a possibles casos de Covid-19 apareguts a Formentera amb el canvi de les condicions de mobilitat cap a la nostra illa i la consegüent afluència de més persones, tant de residents com de visitants», destaca el conseller Ramírez a la proposta.

About Author

Deixa una resposta

background