Les empreses que lloguen embarcacions a l’estany des Peix afirmen que és legal fer-ho

L’Associació d’Usuaris Professionals de l’estany des Peix ha remès una carta dirigida al president de la PIMEF, Josep Mayans, en què critica el fulletó que la patronal ha editat en col·laboració amb l’Associació de Navegants de Formentera i que apel·la als turistes a què «no lloguin embarcacions il·legals» i assenyala «en quins llocs de l’illa està prohibit realitzar aquesta activitat comercial», amb especial menció a l’estany des Peix.
La carta, signada per Ferran Lopera, president de l’Associació d’Usuaris Professionals, afirma que la PIMEF s’està «posicionant de la banda de les empreses que lloguen vaixells des del port i desprestigiant les que ho fan legalment des de l’estany».

Activitat «legal»
L’entitat de Lopera afirma que la seva activitat lucrativa a l’estany des Peix és legal i que l’embarcament i desembarcament de clients en aquest paratge inclòs en Parc Natural es pot portar a terme d’acord amb la legislació vigent.
Unes interpretacions que contradiuen la postura del Consell de Formentera i la Direcció General d’Espais Naturals del Govern balear, que assenyalen que, d’acord amb el Pla Rector d’Ús i Gestió (PRUG), aquestes activitats lucratives estan prohibides en el Parc Natural i que el fondeig a l’estany des Peix només es pot portar a terme en el cas d’embarcacions d’esbarjo i que tenguessin presència a l’estany abans de l’any 2002, quan entrà en vigor el Pla d’Ordenació de Recursos Naturals (PORN).
En aquest sentit l’Associació d’Usuaris Professionals argumenta que les empreses de lloguer d’embarcacions poden emprar l’estany des Peix com a base perquè en el Parc Natural de ses Salines ja es realitzen altres activitats lucratives amb usos similars i enumera: «Centres de busseig, el lloguer de boies, el lloguer d’hamaques i para-sols, l’escola de vela, el transport de passatgers a s’Espalmador (…), xiringuitos«. Tot i que en aquests casos, totes les activitats disposen permís exprés de la Demarcació General de Costes i del Parc Natural de ses Salines.

Una trentena d’embarcacions
Així mateix Lopera afirma: «La nostra associació representa una desena de petites i mitjanes empreses (…) amb més de 20 treballadors i unes 30 embarcacions que representen més o almenys la meitat de l’oferta d’embarcacions d’aquesta eslora a Formentera». El president de l’associació afegeix que aquestes empreses són «legals», paguen els seus «impostos a Formentera i tenen les seves barques en llista 6a, amb la seva assegurança obligatòria».

About Author

Comments are closed.

background