L’Associació de Navegants i la PIMEF adverteixen dels xàrters irregulars a l’estany des Peix

L’Associació de Navegants de Formentera en col·laboració amb la PIMEF ha llançat un fullet informatiu apel·lant als turistes a què «no lloguin embarcacions il·legals o en quins llocs de l’illa està prohibit realitzar aquesta activitat comercial», amb especial menció a l’estany des Peix. En nota de premsa, la PIMEF recorda que l’estany des Peix està inclòs en el Parc Natural i segons el seu Pla Rector d’Ús i Gestió «en cap cas es poden establir» en aquest indret «rutes o vies comercials o de transport de passatgers».

Xàrters irregulars
La necessitat d’iniciar aquesta campanya de conscienciació cap als clients que lloguen embarcacions és «la manca de compliment de la normativa que algunes empreses de xàrter porten a terme impunement des de fa anys».
Segons l’Associació de Navegants, «aquest any a causa de la crisi sanitària es fa més necessària que mai la vigilància d’aquestes activitats irregulars, ja que no estan complint amb les mesures que s’exigeix a la resta d’empreses nàutiques». L’entitat afegeix a més que «a les instal·lacions del port de la Savina és freqüent el desembarcament de passatgers a la gasolinera», una «pràctica totalment prohibida per motius de seguretat però que realitzen les empreses de lloguer que no tenen una base en el port».
La nota indica que per part de PIMEF s’està treballant amb diferents administracions per poder buscar una solució. A més, en aquest fullet es recullen consells de seguretat, mediambientals per preservar la posidònia i en matèria sanitaria davant de la covid-19. El fullet serà repartit per diferents hotels i establiments de l’illa i es procurarà una màxima difusió.

About Author

background