Les farmàcies ja venen els tests per fer-se la prova de la sida a casa

La Cooperativa que distribueix els fàrmacs i altres productes sanitaris a les farmàcies pitiüses i Mallorca ha informat que ahir es van distribuir els primers 76 ‘kits’ per realitzar-se aquesta prova autodiagnòstica per saber si s’ha contret el virus de la sida després d’una relació de risc, és a dir, sense usar preservatiu.
El preu del test és de 18,90 euros més el 21% d’IVA, el que suma gairebé 23 euros malgrat que cada farmàcia pot establir el preu que consideri i a la Península es ven a un import del voltant de 30 euros.
Fonts mèdiques han advertit però que tant un hipotètic positiu com un negatiu només són fiables quan el test es realitza transcorreguts més de tres mesos després d’haver mantingut una relació de risc. De totes maneres, les proves realitzades amb el test han de confirmar-se en un laboratori oficial.
Per fer-se la prova, l’usuari s’ha de rentar les mans amb aigua calenta i tot seguit desinfectar la zona on s’extraurà la sang amb una tovalloleta inclosa en el mateix ‘kit’. En el dispositiu també s’inclou una llanceta per fer-se la punció. La primera gota de sang s’ha de rebutjar i fer servir la segona per a l’anàlisi, el resultat s’obté després d’una espera no superior als vint minuts.
Aquest autotest cohabitarà amb els tests ràpids que es fan en algunes farmàcies de les illes des de juliol de 2013 a un preu de 5 euros gràcies a un acord assolit entre el COFIB i la direcció General de Salut Pública.

About Author

Comments are closed.

background