TOP
Una bossa de plàstic a la mar, en una imatge d’arxiu.

Les inspeccions sobre les bosses de plàstic no passen per Formentera

La Direcció General de Consum del Govern balear ha impulsat 137 inspeccions a Eivissa, Mallorca i Menorca per comprovar els possibles incompliments de les mesures relacionades amb la distribució de bosses de plàstic, en relació amb el Reial Decret 293/2018, del 18 de maig. Concretament s’han portat a terme 85 inspeccions a Mallorca, 21 a Menorca, 31 a Eivissa i cap a Formentera. En aquestes inspeccions es varen detectar 78 incompliments de la normativa que no havien set solucionats. Les actes s’han remès a la Direcció General de Residus i Educació Ambiental, organisme que té la potestat sancionadora.
La campanya es va dur a terme des de l’octubre de 2020 fins al 19 de març de 2021, ja que l’endemà (20 de març) entrava en vigor la Llei autonòmica 8/2019 i que imposa restriccions d’ús encara superiors a les que marca el Reial Decret estatal, a més de la prohibició de nombrosos articles de plàstic d’un sol ús.

Les noves restriccions que imposa la Llei balear són les següents
-Les bosses molt lleugeres de plàstic únicament són acceptables per articles frescos d’alimentació.
-Queden prohibides totes les bosses lleugeres de plàstic, incloses les compostables.
-Totes les bosses de plàstic lleugeres o reutilitzables (inclús les de més d’un 70% de plàstic reciclat) hauran de cobrar-se.
L’objectiu ha set l’adopció de mesures per reduir el consum de bosses de plàstic per prevenir i reduir els impactes adversos que els residus generats per aquestes bosses de plàstic deixen en el medi ambient, amb especial atenció al dany causat als ecosistemes aquàtics i en determinades activitats econòmiques, com la pesca o el turisme entre d’altres.

Compartir

PROGRAMES