TOP
L’ús de la mascareta és una de les mesures per reduir el risc de contagi de la covid. Arxiu.

Les mascaretes seran obligatòries a partir de demà

Demà dijous entra en vigor l’ús obligatori de mascaretes als espais públics. S’haurà de dur mascareta tant en espais tancats com oberts, sempre que no es puguin garantir els 2 metres de distància de seguretat. Tot i que l’obligatorietat de dur mascareta és per als majors de 6 anys, es recomana que els menors amb edats entre 3 i 5 anys també en portin.
Recordem que el govern central va anunciar el dilluns que les mascaretes serien obligatòries, i avui dimecres se n’han publicat els detalls al Butlletí Oficial de l’Estat.

Excepcions a la mesura
El Ministeri de Sanitat justifica l’ús generalitzat de mascaretes per reduir la transmissió de la Covid-19 per la seva “alta transmissibilitat”, així com per “la capacitat que han demostrat les mascaretes per bloquejar l’emissió de gotes infectades, molt important quan no és possible mantenir la distància de seguretat”.
La mesura recull també algunes excepcions en el seu ús, bàsicament “per raons de salut o discapacitat”, en persones que tinguin dificultats respiratòries, o segons la naturalesa de l’activivitat:

1) Persones que presentin algun tipus de dificultat respiratòria que es pugui veure agreujada per l’ús de mascareta.

2) Persones en què l’ús de mascareta resulti contraindicat per motius de salut degudament justificats, o que per la seva situació de discapacitat o dependència presentin alteracions de conducta que facin inviable la seva utilització.

3) Desenvolupament d’activitats en què, per la mateixa natura d’aquestes, resulti incompatible l’ús de la mascareta.

4) Causa de força major o situació de necessitat.

L’ordre, que s’ha pactat amb les comunitats autònomes, no especifica si s’imposaran sancions per incomplir-la. També hi ha dubtes sobre com es podrà garantir que tothom en pugui aconseguir, o bé si es vetllarà per fer complir el preu màxim fixat, 96 cèntims, per a les mascaretes quirúrgiques que es venen a les farmàcies.

Compartir

Ho sentim, el formulari de comentaris està tancat en aquest moment.

PROGRAMES