TOP
Totes les vies urbanes de Formentera queden afectades pel límit de 30 km/h.

Les noves mesures de l’Estat suposen limitar a 30 km/h la circulació en tots els nuclis de Formentera

La decisió anunciada pel Govern central de limitar a 30 quilòmetres per hora la velocitat màxima a què poden circular tots els vehicles en els carrers amb un sol carril per cada sentit de la marxa, tendrà una important repercussió a Formentera.
En els pobles de la nostra illa no existeixen vies amb dos carrils per sentit, de manera que tots els carrers en zona urbana tendran aquest màxim de velocitat. Amb aquesta mesura, que s’aplicarà en uns sis mesos, “fem un pas més per construir ciutats més humanes i més sostenibles”, ha assenyalat el ministre de l’Interior, Fernando Grande Marlaska.

Precedents a Formentera
El conseller insular de Mobilitat, Rafael González, ha declarat a Ràdio Illa que valora “de forma positiva aquesta mesura perquè suposarà tenir uns pobles més tranquils i més segurs”. El conseller ha afegit que “és una mesura que va en la línia del que ja hem establert en el Pla de Mobilitat Sostenible, aprovat per Ple el 2018, i de fet, des d’aquell any a Formentera ja hem realitzat actuacions en aquest sentit”. González s’ha referit així a les limitacions de velocitat a 30 km/h que el Consell ja ha aplicat en les reformes de les vies urbanes dels últims temps, com ara l’avinguda Joan Castelló i Guasch i carrers de l’interior de Sant Ferran, l’avinguda de la Mola (des d’aquest estiu), els vials del port de la Savina, part del camí Vell de la Mola o totes les zones escolars.
Cal recordar que en els darrers temps han sorgit a Formentera demandes ciutadanes, com en el cas de l’Associació de Veïns de la Mola o d’un col·lectiu de pares i mares vinculat a l’escoleta del Camí Vell, en el sentit que s’apliquin mesures per rebaixar la velocitat o fer respectar el límit de 30 km/h en les vies on ja s’aplica.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES