TOP
Mapa de les reserves hídriques de les Balears.

Les reserves hídriques de Formentera cauen fins al 37% durant l’agost

Les reserves hídriques de les Illes Balears se situen al 46% el mes d’agost, tres punts percentuals menys que el mes anterior i amb una situació igual a la de l’any passat. Per illes, Formentera registra un descens del 39% al 37%, com la resta de Balears, excepte Menorca, que es manté, igual que el mes passat, al 43%. Eivissa passa del 55% al 49% i Mallorca, del 53% al 49%.
Respecte a les Unitats de Demanda (UD), entren en l’escenari de prealerta Manacor-Felanitx, Tramuntana Nord i Eivissa sumant-se així a les 4 que ja ho estaven (Pla de Mallorca, Artà, Migjorn de Mallorca i Formentera). Per tant, només queden tres UD en escenari de normalitat (Menorca, Tramuntana Sud i Palma-Alcúdia).
Pel que fa a les dades de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), indiquen que a les Pitiüses el vuitè mes ha set sec: a Formentera s’ha registrat 1,9 l/m² enfront de 12,6 l/m² de mitjana històrica i a Eivissa s’han registrat 6,5 l/m², mentre que la mitjana és de 17,3 l/m².
En el conjunt de les Illes Balears, l’agost ha estat un mes humit, amb 24 l/m², lleugerament per sobre de la mitjana històrica (20 l/m²). Així, a Menorca ha estat un mes molt humit amb 61,2 l/m² quan la mitjana històrica és de 18 l/m²; a Mallorca, ha estat normal, amb 21,2 l/m² (mitjana històrica: 20,7 l/m²).
El percentatge de precipitació interanual a les Illes Balears és un 8% superior a la mitjana històrica. Per illes: Mallorca: 3%; Menorca: 19%; i Pitiüses: 33%.
La manca de precipitacions típica de l’estiu i les extraccions han provocat un descens generalitzat a totes les UD. Considerant la situació actual i les tendències, és bastant probable que a finals de setembre les UD Menorca i Palma-Alcúdia entrin a l’escenari de prealerta.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES