TOP
Apartaments turístics as Pujols.

Les reserves turístiques no es veuen afectades de moment pel coronavirus

El sector turístic de Formentera no es veu afectat de moment per la crisi del coronavirus. Així ho ha confirmat Carlos Bernús, cap de Promoció Turística del Consell, que ha assenyalat que un dels indrets de contagi, Itàlia, és el segon mercat més important de Formentera i el lloc d’origen de molts dels seus residents. Bernús ha declarat: “Des de l’àrea de Turisme de moment no tenim constància que la crisi del coronavirus estigui afectant les reserves de 2020. Nosaltres estam en contacte amb les autoritats sanitàries i pendents de com evoluciona la situació. I hem de veure si esdeveniments no turístics poden acabar tenint incidència en el sector turístic, com ha passat en altres ocasions, com els atemptats de Barcelona o la primavera àrab”.

Hotelers i PIMEF
D’altra banda, Vicent Tur, president de la Federació Hotelera de Formentera, ha indicat a Ràdio Illa que les reserves per la temporada turística 2020 van a un ritme “similar” al de 2019 i que tampoc s’ha registrat cap variació significativa en les contractacions dels turoperadors. Així mateix ha assenyalat que en cas que s’acabin produint anul·lacions massives de vols i es declari l’aïllament d’alguna zona, els clients podrien anul·lar les reserves amb un cost mínim.
Lídia Álvarez, gerent de la Petita i Mitjana Empresa de Formentera, ha corroborat que l’empresariat insular no s’ha ressentit per la crisi del covid-19. A tall d’anècdota, l’única incidència relacionada amb aquest assumpte amb la que s’han trobat és que han tingut dificultats per adquirir sabó per rentar les mans en sec per aprovisionar les instal·lacions de la patronal.

Compartir

PROGRAMES