TOP
Pep Xinxó, amb el tambor, a la III Cantada Pagesa. Foto: 7bts

L’OCB recupera el premi Pep Simon i el concedeix a Pep Xinxó

L’Obra Cultural Balear de Formentera (OCBF) ha recuperat el Premi Pep Simon, dinou anys després de la darrera vegada que es va entregar, l’any 2002. Josep Ribas Cardona ‘Pep Xinxó’, de 92 anys, rebrà el diumenge vinent, dia 5 de setembre el Premi Pep Simon 2021, per la seva contribució a la cançó tradicional de Formentera.
L’acte tendrà lloc a la plaça de l’Església de Sant Ferran, a les 20.30 h, i estarà acompanyat d’una ballada popular. L’OCBF indica que ‘Pep Xinxó’ fa molts anys que participa en cantades pageses i “és reconegut com un dels millors cantadors que queden a Formentera”.

Cartell de l’acte del premi Pep Simon 2021.

El premi 
Pep Simon va néixer as cap de Barbaria l’any 1898 i ens deixà a la Mola el 1988. Després d’emigrar a Cuba i Uruguai, tornà a Formentera, on es convertí en un cèlebre cantador i creador de cançons formenterer. L‘Enciclopèdia d’Eivissa i Formentera assenyala que “en les darreres dècades de la seua vida, Pep Simon col·laborà en les iniciatives per redreçar la cultura del cant i el ball i esdevengué un aferrissat defensor del manteniment de les tradicions, com a forma de contrarestar l’onada creixent d’estandardització cultural”.
El 1981 l’Obra Cultural Balear de Formentera instituí el Premi Pep Simon per guardonar aquelles persones implicades en la promoció i la conservació de les diferents manifestacions de la cultura musical formenterera (dansa, música i cant).

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES