L’Oceanogràfic de València acull 18 tortugues nascudes a Eivissa

El conseller de Medi Ambient, Miquel Mir, i la consellera valenciana d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, han visitat aquest dijous les instal·lacions on es troben sota custòdia 18 de les 37 tortugues marines nascudes l’estiu passat a l’illa veïna.
Les tortugues van ingressar a mitjan setembre passat a l’àrea de Recuperació i Conservació d’Animals Marins de l’Oceanogràfic de València. La resta del niu es va enviar al Laboratori d’Investigacions Marines i Aqüicultura a Andratx i al Palma Aquàrium.
Les tortugues nascudes es troben sota la custòdia i cura dels veterinaris de la Fundació Oceanogràfic, que compten amb una gran experiència en la cria de tortugues, així com en la recuperació d’aquests animals, ja que en la història de l’ARCA de la Mar ja s’han recollit i tornat a la mar 536 quelonis, amb una mitjana de 70 exemplars recollits l’any.

Programa de creixement i introducció a la mar
Les tortugues ateses a l’Oceanogràfic segueixen el programa de creixement i introducció, d’acord amb el protocol de ‘head-starting’, establert com a estratègia general per a la gestió dels episodis de nidificació a les nostres costes.
Durant un any, aproximadament, aquests individus estaran sent alimentats en l’ARCA de la Mar i serviran també per estudiar l’alimentació, evolució i comportament d’aquesta espècie que es troba, segons la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura, amenaçada ara, també, pels fems a la mar.

90% de supervivència
La cria i desenvolupament de les tortugues permet arribin a tenir una major envergadura i fortalesa, el que les hi atorga una major i millor defensa davant els seus depredadors. Així, s’ha comprovat que dels deu quelonis que es van enviar a la mar en novembre de 2017, després d’un any a l’ARCA de la Mar, va aconseguir sobreviure un 90%, cosa que suposa un èxit per a la conservació de l’espècie, ja que s’estima que en condicions naturals sols sobreviu una tortuga de cada 1.000 nascudes.

About Author

Comments are closed.

background