TOP
Seu de capitania Marítima, a Eivissa.

Luis Gascón (Capità Marítim), a favor d’impulsar la reducció del nombre de trajectes entre les Pitiüses

El capità Marítim d’Eivissa i Formentera, Luis Gascón, reflexiona a Ràdio Illa sobre la seguretat en la navegació a les nostres aigües. Gascón considera que la mesura d’eliminar les maniobres simultànies als ports pitiüsos, implantada el 2021, és “una bona notícia” perquè intenta “posar ordre a les aigües marítimes i portuàries”. En aquest sentit, Gascón ha destacat la feina “silenciosa” que Capitania Marítima porta a terme juntament amb l’Autoritat Portuària de Balears (APB) per rebaixar els riscos de sinistralitat.
Tanmateix, Gascón assenyala que no es conforma amb aquesta mesura i, atès que la pitiüsa és una de les rutes que més trànsit genera a l’Estat, planteja reduir-ne el nombre d’embarcacions de línia, sense que això suposi deixar de cobrir “les necessitats dels ciutadans”. Sobre aquest descens del nombre de trajectes entre Vila i la Savina, conclou: “Hauríem d’anar cap a un transport més racional”.
Per explicar els motius d’aquesta reducció, Gascón es declara partidari “d’impulsar l’eficiència” i la sostenibilitat en el transport marítim perquè “el futur passa per aquí”. A més, ha indicat que el que és desitjable és tendir cap a les embarcacions de “zero emissions”, un objectiu que es pot abordar tant des de l’àmbit local com amb impuls de la Unió Europea, precisa Gascón.

Regulació del fondeig a l’estany des Peix
D’altra banda, el capità marítim de les Pitiüses ha valorat en positiu la regulació del fondeig a l’estany des Peix, exposant que “sense ordre no hi ha seguretat marítima”. Ara bé, ha afegit que en indrets amb gran pressió d’embarcacions, veu convenient instal·lar abalisaments per delimitar les zones de bany i les de navegació per aportar “seguretat marítima i també als mateixos banyistes”.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES