TOP
Dos ferris al port de la Savina.

L’APB dóna una setmana a les navilieres per evitar maniobres simultànies

L’Autoritat Portuària de Balears (APB) ha establert un nou condicionant de les assignacions d’amarraments en els ports de la Savina i Eivissa i ha fixat dues zones de navegació restringida per a bucs comercials on prohibeix la simultaneïtat de maniobres, tal com demana el Consell de Formentera des de fa mesos. La mesura entra en vigor avui dimarts, segons ha informat l’APB.
Les navilieres afectades ja han estat informades d’aquest nou condicionant i hauran de presentar a l’APB, en un termini de 7 dies hàbils, una reprogramació de les seves escales. Una vegada presentades les propostes, l’APB analitzarà les sol·licituds i elaborarà la nova programació definitiva.
Les zones afectades per les restriccions corresponen a la dàrsena exterior del port de la Savina, on operen els bucs comercials, i la zona del port d’Eivissa on atraquen i salpen les barques de Formentera. En ambdues zones es manté el límit de velocitat de 6 nusos i es prioritzen les maniobres de sortida enfront de les d’entrada. A més, s’insta a les navilieres a complir amb els horaris d’entrada i sortida programats, prioritzant-ne la seguretat.
Aquesta mesura l’ha presa l’APB en virtut de la seva competència en matèria d’ordenació i coordinació del trànsit portuari —tant marítim com terrestre— dels ports d’interès general de Balears i amb l’objectiu de garantir la seguretat d’aquestes operacions.

Local Port Control
L’APB ha reforçat els recursos tècnics i humans disponibles en els ports d’Eivissa i la Savina per a l’ordenació, coordinació i control del trànsit marítim portuari mitjançant un nou contracte d’assistència tècnica per a la prestació d’aquest servei (Local Port Control), que ha estat adjudicat a la Corporació de Pràctics del Port d’Eivissa i que es va iniciar el passat 15 de juliol d’enguany.
Aquest condicionat és fruit del consens entre el capità marítim d’Eivissa i Formentera, representants de Salvament Marítim, de la Corporació de Pràctics d’Eivissa i la mateixa APB, els quals, al llarg de diverses trobades, han analitzat les diferents alternatives tècniques per millorar la seguretat del trànsit marítim portuari en els ports de les Pitiüses.

Compartir

PROGRAMES