Luka, el fill de ‘El Papi’ Romero: dels benjamins del Formentera a Primera Divisió

El mitjapunta Luka Romero, de 15 anys i format a les categories inferiors de la SD Formentera, ha entrat en la convocatòria del Mallorca per enfrontar-se aquesta tarda al Villarreal (19.30 h Movistar LaLiga/LaLiga TV). Si finalment salta al terreny de joc, el fill de l’exjugador roig-i-negre, Diego ‘El Papi’ Romero, que compta amb 15 anys i 221 dies d’edat, podria convertir-se en el jugador més jove en debutar a Primera Divisió. D’aquesta manera desbancaria a Sanson, que en la temporada 1939-40 va jugar el seu primer partit amb el Celta als 15 anys i 255 dies.

Luka i Diego Romero, celebrant l’ascens a Tercera del Formentera, el 2012. Foto: Arxiu Família Romero.

Edu Ortiz: «Humilitat i disciplina»
Luka Romero, que va viure a Formentera mentre el seu pare jugava amb el club roig-i-negre (2011-14), milità a les categories inferiors de la SD Formentera i també entrenà amb Edu Ortiz, quan el preparador coordinava una activitat de futbol extraescolar al CEIP Mestre Lluís Andreu. L’asturià establert a l’illa assenyala que «Luka despunta des de sempre» i destaca: «El millor que té és que uneix la seva qualitat futbolística amb molta humilitat, treball i disciplina» que exemplifica dient que «quan el feies seure a la banqueta, no es queixava ni es feia notar». A més, «és una esponja» i «és una meravella entrenar-lo», per la qual cosa Ortiz conclou: «La qualitat que té i com és ell com a persona, són els elements que el faran arribar molt lluny».

Luka Romero, jugant amb les categories inferiors del Formentera. Foto: Arxiu Família Romero.

Trobada amb Alves i la comparació amb Messi
Romero va néixer a Mèxic però aviat va venir a viure amb la seva família, primer a Andalusia i posteriorment a les Balears, on després del seu pas per Formentera, jugà amb el Sant Jordi, a Eivissa, la campanya 2014-15. L’any següent, quan son pare fitxà pel Montuïri i només tenia 11 anys, començà a jugar en les categories inferiors del Mallorca, on aviat se’l comparà amb Lionel Messi, un futbolista precoç, explosiu i esquerrà com ell.
Tot i que aquesta comparació no agrada a l’entorn de l’al·lot i no lliga amb el seu caràcter humil, troba correspondència amb una anècdota personal que la família ha confirmat a Ràdio Illa. Quan Romero era un infant, estava fent uns tocs a la pilota en una platja de Formentera (vegeu minut 18 del vídeo) i cridà l’atenció del brasiler Dani Alves, que es trobava de vacances a l’illa. La llavors estrella del Barça es va unir als malabarismes del nen i quan els curiosos s’atracaren digué: «Feu-li fotos a ell, és Leo Messi».
Romero, que disposa de la triple nacionalitat mexicana, argentina i espanyola, ja ha debutat amb la selecció albiceleste sub-15 i té contracte amb el Mallorca fins al 2023.

La joia del Mallorca
Luka Romero, que juga amb els juvenils del Mallorca, tot i que per edat, ho hauria de fer amb els cadets, començà a entrenar amb el primer equip abans del duel amb el Barça del passat cap de setmana. L’entrenador mallorquinista, Vicente Moreno, finalment l’ha inclòs en la convocatòria després que l’equip hagi patit una plaga de baixes i tengués dificultats per completar una llista de 23 jugadors.

 

About Author

background