TOP
Ciclistes a Sant Ferran. CIF

L’ús de la bicicleta s’ha incrementat un 150% des del 2017 a Formentera

L’ús de la bicicleta ha augmentat en un 150%, si comparem les xifres del comptatge d’aquest estiu amb les que es va fer el 2017; l’augment ha set del 90%, si les comparem amb les dades del 2019, i del 10% amb les del 2021.

Mitjà de transport adaptat a les característiques de Formentera
Aquestes dades provenen de la campanya de comptatge feta a la xarxa viària en els dies de màxima afluència de vehicles a l’illa, entre el 5 i el 14 d’agost, i que també es varen realitzar els anys 2017, 2019 i 2021.
El conseller de Mobilitat, Rafael González, les ha valorat positivament i diu que “demostren que hi ha un canvi de tendència de mobilitat a l’illa que està fent que s’incrementi l’ús de la bicicleta, un mitjà de transport que s’adapta molt bé a les característiques de Formentera”.

Camí de sa Guia i camí des Brolls
Segons aquest estudi, els camins més utilitzats per les bicicletes són el camí de sa Guia i el camí des Brolls. El 2017, al camí de sa Guia es varen comptabilitzar 264 bicicletes a l’agost en comptatges fets en 6 hores, tres en horari de matí i tres en horari de tarda, mentre que enguany en la mateixa franja horària s’han comptabilitzat 725 ciclistes. L’augment de l’ús ha set del 175%. Pel que fa al camí des Brolls, també el 2017 es varen comptabilitzar 85 ciclistes i el 2022, 310, la qual cosa ha suposat un increment del 265%.

Exhibició i posada a punt
El conseller ha agraït també l’aposta que moltes empreses de lloguer han fet incrementant la seva flota de bicicletes tant convencionals com elèctriques. D’altra banda, González ha recordat que entre demà i dijous hi haurà exhibició matinal de bicicletes a la plaça de Sant Francesc, on els residents, a més de provar-les, podran conèixer les ajudes que ha tret el Consell per adquirir-les.
Aquests mateixos dies, als dos tallers de bicicletes de l’illa, els formenterers poden posar a punt les seves bicicletes de franc.

Compartir

PROGRAMES