TOP
Manuela García, consellera de sanitat del Govern Balear

Manuela García, nova consellera de salut del GOIB: “El dret dels pacients a ser atesos en català està totalment assegurat”

Aquest matí hem entrevistat a la nova consellera de salut del Govern Balear, una de les àrees de gestió política, aquesta, que més interessen, per motius obvis, a la ciutadania. Ella és na Manuela García, i havia sigut presidenta del col·legi de metges, posició que l’havia portat ja abans a entrevistes a la ràdio de Formentera.

A ella li hem demanat sobre diverses qüestions relacionades amb l’hospital de Formentera, amb ampliacions pendents i proposades per a la nostra illa, amb la manca periòdica de professionals sanitaris a l’àrea de salut d’Eivissa i Formentera o sobre l’exempció de la  llengua catalana com a requisit per exercir al sistema de salut públic de les Illes Balears, aprovada recentment per l’executiu de Marga Prohens.

García afirma que el repte més important que afronta és, precisament, el del dèficit de professionals, i sobre Formentera, ha assegurat que s’està treballant amb especial èmfasi en el procés de digitalització, la implantació del codi ictus coordinat amb Son Espases, l’ampliació de les instal·lacions hospitalàries o d’atenció primària a Formentera i també la consolidació de la base permanent del 061.

Finalment, la consellera ha assenyalat que, entre altres mesures, l’eliminació del requisit del català als sanitaris -un factor dissuasori, segons ella-, conjuntament amb la tipificació d’algunes àrees com de difícil o molt difícil cobertura a Eivissa i Formentera, ajudarà a atraure més professionals a les nostres illes.

Podeu escoltat l’entrevista sencera clicant el reproductor següent:

 

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES