TOP
Fragment del cartell de l’exposició ‘Els Objectius de Desenvolupament Sostenible’.

Mar Ample participa en la mostra ‘Els Objectius de Desenvolupament Sostenible dels Baleàrics’

L’àrea insular de Cultura informa que del 7 al 19 de febrer a la Sala d’Exposicions “Ajuntament Vell” es podrà veure l’exposició col·lectiva Els Objectius de Desenvolupament Sostenible, que compta amb la participació de divuit artistes mediterranis, entre els quals es troba la valenciana establerta a Formentera, Mar Ample. La creadora ha elaborat tres obres amb un dels seus materials preferits, el paper, i s’ha inspirat en l’objectiu número 16, relatiu a promoure societats justes, pacífiques i inclusives.
Ample explica a Ràdio Illa que amb aquestes peces que ha realitzat “amb paper esgarrat amb les mans” ha creat “una mena de composicions que fan referència a formes que abracen i protegeixen el que pugui haver-hi dins, fent referència a com la justícia, d’alguna manera, pot protegir i crear un espai on puguin construir-se altres formes on poder ser i existir dins de la pau, que hauria de ser un dret essencial en la vida”.
Cada un dels participants s’ha inspirat en un dels disset objectius de desenvolupament sostenible. La mostra també compta amb una obra de Francesc Ramis que és la síntesi de tots els objectius. Aquests formen part de l’agenda 2030 per un món millor.

Enric Riera participà en l’exposició de 2018
Aquesta exposició és la tercera de la sèrie dels Baleàrics que comissaria Antonio Torres Martorell i està patrocinada per la conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura i la Fundació Baleària. Amb la idea de difondre l’obra d’artistes de Formentera, en la primera edició, el 2018, va participar Enric Riera, i en aquesta hi participa l’esmentada Mar Ample. Entre els artistes també hi ha els eivissencs Bonet Vallribera, Julia Fragua i Miguel Ángel García López.
La mostra ha set itinerant i s’ha exposat a les Illes Balears i el País Valencià. Després de Formentera, es mostrarà a Barcelona, on finalment tancarà el seu recorregut.
L’obertura de portes serà el dilluns 7 de febrer a les 18.00 hores. La Sala d’Exposicions “Ajuntament Vell” estarà oberta de dilluns a dissabte d’11.00 a 14.00 hores i de 18.00 a 20.00 hores. Els diumenges, dilluns al matí i festius la sala romandrà tancada.

Compartir

PROGRAMES