TOP
Sanz competeix en els darrers jocs en què la categoria RS:X serà olímpica.

Mateo Sanz es classifica per a la final dels Jocs i aspira al diploma olímpic

Mateo Sanz s’ha classificat per a la final de surf de vela (Medal Race) dels Jocs Olímpics de Tòquio, on accedeixen només els millors 10 regatistes de la flota, encapçalada pel favorit, l’holandès Kiran Badloe, el francès Thomas Goyard i l’italià Mattia Camboni.
El formenterer és vuitè a la general i, segons assenyala el seu entrenador, Asier Fernández, matemàticament només té opcions de mantenir aquesta posició, la darrera que es distingeix amb el diploma olímpic. De fet, Sanz hauria de quedar primer en la regata de dissabte i el setè, l’israelià Yoav Cohen, últim, per escalar una plaça. D’altra banda, l’integrant del Mabre Team, que només podria caure fins a la desena plaça, ja ha signat una actuació millor que la de Rio 2016, quan va concloure catorzè.
En les mànegues que s’han disputat avui en aigües de Kamakura han bufat vents potents, amb intensitats estables de 20 a 25 km/h, unes condicions que no beneficien a Sanz, un dels millors especialistes mundials en la navegació amb vents suaus. El regatista de l’equip suís ha registrat una desena posició en la primera mànega, un tretzè lloc en la segona i en la darrera, una quinzena plaça.

Quan i com seguir la final
Dissabte a les 8.30 h (hora a Formentera) està previst que comenci la Medal Race en aigües d’Enoshima, en unes condicions meteorològiques que haurien de ser més favorables al formenterer, amb vents previstos al voltant dels 16 km/h. Teledeporte encara no ha confirmat en el seu web si transmetrà la final de surf de vela, però tenint en compte que el regatista espanyol Ángel Granda s’ha classificat com a desè en la Medal Race, és probable que l’esdeveniment sigui ofert en obert. En cas contrari, la regata es podrà veure pel canal de pagament Eurosport i a través del web, podrem seguir el tracking de la prova en aquest enllaç i els resultats en aquest altre.

Compartir

PROGRAMES