TOP
Mateo Sanz, a Tòquio.

Mateo Sanz es posa segon a Tòquio: “He sobreviscut”

Mateo Sanz segueix vent en popa i entre els millors regatistes dels Jocs Olímpics de Tòquio en la classe RS:X de surf de vela. En la segona jornada de competició, celebrada en aigües de Kamakura, el formenterer ha perdut el lideratge, però es manté segon a la general, per darrere de l’italià Mattia Camboni i per davant de l’holandès Kiran Badloe, que ha set desqualificat en la segona prova d’avui.
El pupil d’Asier Fernández ha explicat a Ràdio Illa que “el tifó que havia de passar més a l’est de Tòquio ha acabat afectant la flota, produint ratxes de fins a 18 nusos” (33 km/h) especialment durant la primera mànega. Sanz, un regatista lleuger i especialitzat en vents suaus, ha explicat: “Estic molt content d’haver aconseguit sobreviure” a les condicions de la primera mànega, ja que en les posteriors ha baixat el vent i ha pogut sumar millors registres. L’integrant del Mabre Team ha indicat que “bufava de terra, amb un vent ratxejat i variable” i que la seva experiència en el Mundial i les copes del món disputades al Japó (on ha obtingut dues plates i un bronze) l’han ajudat a abordar la situació.
Sanz, que navega sota bandera suïssa, ha signat la desena plaça en la primera mànega, que comptava amb un vent estable de fins a 14 nusos (25 km/h), en canvi, en les dues regates posteriors, ja sense tanta afectació del tifó i amb vents per sota dels 11 nusos (20 km/h), ha registrat una tercera i una cinquena posició. El regatista del Club Nàutic s’Arenal, de 27 anys, arribava a Tòquio amb l’objectiu de millorar la 14a plaça obtinguda a Rio 2016 i de moment, està signant una actuació memorable que fa somiar en fites molt més elevades.
Demà dimarts la flota descansarà i tornarà a la competició dimecres i dijous. Els deu primers classificats després de les 12 mànegues prèvies lluitaran per les medalles en la final de dissabte vinent.

Compartir

PROGRAMES