TOP
Mercè Martín aquest matí als estudis de Ràdio Illa.

Mercè Martín, passió pel futbol a la dècada dels vuitanta

Avui compartim el testimoni de Mercè Martín, veïna de Formentera, qui començà a jugar al Futbol Femení Catalunya l’any 1987. La fita assolida per la selecció espanyola absoluta el passat 20 d’agost, un títol mundial que se suma a les victòries de les categories Sub-17 i Sub-20, ha despertat l’interès per conèixer l’experiència de dones com na Pilar Cazulla pionera del FC Barcelona, a qui entrevistarem recentment, i també de na Mercè Martín, qui ens descriu la seva vivència jugant al futbol a la Barcelona dels anys vuitanta.

Mercè cita la carestia de recursos per jugar i assenyala el suport dels homes de casa, el seu pare i el seu germà, en la pràctica de l’esport, expressant el rebuig manifestat per la seva mare, qui primerament no veia amb bons ulls que jugués a futbol. Durant l’entrevista expressa el rebuig enfront de la violència sexista i sexual que en passat i present es dirigeix contra les jugadores; fent referència a la denúncia realitzada per Karolina Sarasua de disset anys a través de les seves xarxes socials.

En l’actualitat, Mercè és fundadora i promotora del grup de senderisme Cap a Es Cap i també col·labora amb el club Geni i el Cosmitos.

Escolta l’entrevista completa clicant l’enllaç.

Mercè posa abaix amb el seu equip, el Futbol Femení Catalunya, ocupant el segon lloc a l’esquerra.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES