TOP
Milena Barda, avui a Ràdio Illa.

Milena Barda, nova gerent de la Cooperativa: les obres del trull “començaran a l’octubre”

Milena Barda és la nova gerent de la Cooperativa del Camp de Formentera en substitució de Carlos Marí, que després de gairebé nou anys en el càrrec ha emprès nous camins professionals. Barda, nascuda a Azul (Argentina) fa 32 anys, és enginyera agrònoma i té experiència laboral en el sector de la producció i exportació de cereal a Sud-amèrica. Fa un any que viu a Formentera i tot i que acaba de prendre possessió del seu nou càrrec, ja es planteja alguns dels reptes per a la Cooperativa del Camp: la culminació de l’obra del trull d’oli, la consolidació del projecte de Cens de Terres i del planter de figueres a can Marroig i la creació d’un obrador formatger.

Trull d’oli en marxa de cara al 2024
Pel que fa al trull d’oli, capaç de moldre fins a 700 quilos per hora, Barda recorda que la maquinària ja està adquirida i queda pendent fer l’adequació de l’espai en les instal·lacions la Cooperativa del Camp. D’aquesta manera, està previst que el trull doni servei als elaboradors d’oli locals de cara a la collita de 2024.
L’edifici del trull tendrà una superfície de 115 m² i, a més d’una zona externa de recepció de les olives, disposarà d’una sala de rentatge, la sala d’extracció d’oli, una àrea d’emmagatzematge i envasat, un vestidor i un bany. Aquest projecte té un cost d’uns 200.000 euros i ha estat encarregat a l’empresa pública TRAGSA.

Escoltau-ne l’entrevista sencera en aquest reproductor:

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES