Missió científica amb drons marins a Formentera

Dos vehicles marins autònoms de superfície Saildrone equipats amb sensòria meteorològica i oceanogràfica, són avui mateix en aigües formentereres. Els dos vehicles, no tripulats, formen part de la iniciativa internacional «De l’Atlàntic a la Mediterrània» (ATL2MED), que coordina la Infraestructura de Recerca Europea del Sistema d’Observació Integrat del Carboni (ICOS-*RI) en col·laboració amb deu institucions europees de recerca.

Missió amb finalitats científiques
Els saildrone són dos prototips creats per una empresa del mateix nom de Califòrnia i que des de la seva seu pilota aquestes curioses naus, que circulen com un veler, amb la propulsió del vent, i duen instal·lats també uns panells solars amb els quals carreguen les bateries del sistema de sensors que porten a bord i que, via satèl·lit, envien la informació que recullen al seu receptor a Califòrnia.
Després d’endinsar-se en aigües de la Mediterrània occidental, tots dos Saildrone prosseguiran la seva singladura a través del nostre arxipèlag, sud de França, oest d’Itàlia, Sicília, est d’Itàlia i Trieste, on està previst que finalitzi la missió.
La finalitat de la missió és validar mesures de CO₂, entre altres paràmetres biogeoquímics i físics de l’aigua de mar, respecte a diverses estacions de sèries temporals oceàniques, algunes d’elles amb més de dues dècades de registres, per les quals han passat al llarg del seu recorregut en aigües de Canàries, Cap Verd i Golf de Cadis.

About Author

Deixa una resposta

background