TOP
Vicent Blai (segon per l’esquerra) fou el primer president de l’Obra Cultural Balear de Formentera. Foto: arxiu de Vicent Ferrer Mayans

Mor el professor Vicent Blai

Vicent Serra Ferrer, Vicent Blai, ha mort avui als 67 anys. Blai, fundador i primer president de l’Obra Cultural Balear de Formentera el juliol del 1977, fou guardonat fa dos anys amb el premi Sant Jaume, atorgat pel Consell, per la seva trajectòria en l’àmbit educatiu, social i de promoció cultural, així com per la seva tasca en l’impuls de la creació de l’IES Marc Ferrer, d’on en fou secretari i vicedirector el 1991 a més de professor d’Història i Geografia.

Activista i assagista 
Fortament vinculat als moviments socials i veïnals de l’illa, Blai participà el 1981 en la fundació de l’Associació de Veïns de Porto-salè i de l’associació Amics de Formentera. Entre 1983 i 1986 dirigí el Patronat Municipal de Cultura, i el 1987 formà part de la Coordinadora d’Entitats Cíviques, plataforma creada per oposar-se al projecte urbanístic de punta Pedrera.
Així mateix, fou col·laborador dels primers volums de l’Enciclopèdia d’Eivissa i Formentera i participà en l’obra col·lectiva Història i antropologia a la memòria d’Àngel Palerm del 1984 amb l’article Àngel Palerm, articulista anarquista, a l’obra editada pel GOB de Formentera Estany des Peix i publicà un estudi sobre la figura del seu pare; Vicent Serra, memòries de la guerra. També va participar en l’organització de la biblioteca municipal.

La vetlla es farà demà dissabte de 12.30 h a 15.30 h al Tanatori municipal. La missa funeral tindrà lloc a l’església de Sant Francesc a les 16 h, amb aforament limitat segons la normativa actual.

Descansi en pau.

Compartir

Deixa una resposta

PROGRAMES